Trade Garnett, Pierce en Terry naar Brooklyn rond

Door

New York Knicks v Boston Celtics - Game SixWaar we gisteravond al melding maakten van de trade van Kevin Garnett en Paul Pierce naar de Brooklyn Nets, is er vannacht meer duidelijk geworden. Ook Jason Terry is nu in de deal betrokken, die volgens Chris Broussard van ESPN zo goed als rond is.

De Celtics ontvangen voor KG, The Truth en The Jet een waslijst aan spelers en future draft picks, te weten: Kris Humphries, Gerald Wallace, Reggie Evans, Tornike Shengelia en Keith Bogans. Ook de first round picks van 2014, 2016 en 2018 verhuizen mee naar Boston. Kris Joseph is later ook nog aan de trade toegevoegd, evenals de mogelijkheid om in 2017 draft picks te ruilen. Deze trade maakt van Rajon Rondo de enige Celtics-speler die het kampioenschapsjaar van 2007-2008 meemaakte.

 

 

Volle prijs voor KG en Pierce
Wat opvalt is dat de Nets het volledige contract van Garnett (twaalf miljoen dollar voor een jaar) hebben overgenomen, terwijl ze ook de mogelijkheid hadden om maar de helft te betalen. De kans dat Garnett daar zelf de reden van is, is aannemelijk. Door deze trade zullen de Nets ook het contract van Pierce overnemen, wat neerkomt op vijftien miljoen dollar voor komend seizoen.

Wachttijd voor trade
De trade zal tot 10 juli niet officieel gemaakt worden, aangezien de regels van de NBA zeggen dat je tussen 1 en 9 juli geen belangrijke trades mag doen. Die tijd mogen er wel restricted free agents, rookiecontracten en league-minimumcontracten worden afgesloten.

Monstercontracten
Met de komst van Humphries en Wallace heeft Boston twee spelers binnengehaald met een behoorlijk contract. Mister ex-Kardashian heeft nog een contract voor een jaar, waar hij twaalf miljoen opstrijkt. Het contract van Wallace zal Boston wel buikpijn bezorgen. Hij heeft nog drie jaar contract te gaan, ter waarde van dertig miljoen dollar.

Draft
In de draft van afgelopen nacht hebben de Celtics de langharige center Kelly Olynyk gecontracteerd. Hij ging als dertiende pick naar Dallas, maar de twee hebben geruild. Zodoende gaat de zestiende pick van de Celtics, de Braziliaanse center Lucas Nogueira met het afrokapsel, de omgekeerde weg. Daarmee kan het rebuilden in Boston beginnen.

Ook leuk om te lezen