Bulls ‘vechten’ zich langs Knicks

1recap1

Chicago Bulls @ New York Knicks, 110-106

Een enigszins verrassende nederlaag voor de Knicks. Na het eerste kwart keken de Knicks al tegen een achterstand aan. Ook in het tweede kwart was dit niet anders. Kirk Hinrich, Luol Deng en Joakim Noah speelden erg goed. In het derde en vierde kwart gingen de Bulls vrolijk verder met scoren en liepen ze uit naar een score verschil van 20 punten. De gemoederen liepen hoog op. Zo mocht Carmelo Anthony eerder gaan douchen na een te veel aan technische fouten en kregen Joakim Noah en Tyson Chandler het aan de stok. Ook zij konden het veld ruimen. Luol Deng én Carmelo Anthony waren beide goed voor 29 punten. Deze nederlaag betekent voor de Knicks pas de tweede thuisnederlaag van dit seizoen. Ondanks de nederlaag blijven de Knicks prima presteren met 19 overwinningen en 7 nederlagen. Ook de Bulls draaien een prima seizoen. Zij staan eerste in de Cental Division met een 15-10 record. Zondag wacht de confrontatie met de Timberwolves voor de Knicks. Vanavond treden de Bulls aan bij de Hawks.

Milwaukee Bucks @ Boston Celtics, 99-94

De Celtics begonnen goed aan de wedstrijd. Tot de rust hadden de Celtics een kleine voorsprong. Na rust gaf Milwaukee wat gas bij. Toch gingen ze lange tijd gelijk op.  Tot 3 seconden voor tijd stonden de Celtics nog met drie punten achter. Jason Terry mistte zijn eerste poging voor een driepunter waarop Jeff Green de rebound pakte en hem naar Paul Pierce speelde, die de bal er wel in kreeg. De Bucks kregen ook nog een grote kans op de overwinning, maar ze faalde hopeloos. Het einde van de wedstrijd bracht een 88-88 score en dat resulteerde dus in overtime. Ook in de overtime ging het gelijk op, maar Milwaukee scoorde simpelweg meer en dus ging de overwinning naar de Bucks. Paul Pierce was in bloedvorm en scoorde 35 punten. Ook Monta Ellis speelde een goede wedstrijd. Hij maakte er 27. De Celtics kennen toch een enigszins teleurstellend seizoen met 13 overwinningen en 13 nederlagen. Boston gaat dinsdag op bezoek in Brooklyn, terwijl Milwaukee thuis speelt tegen Cleveland.

Atlanta Hawks @ Philadelphia 76ers, 80-99

Een mooie overwinning voor de ploeg van Doug Collins. Atlanta is er de hele wedstrijd niet aan te pas gekomen. Vooral Evan Turner was goed op dreef. Hij was veel aanwezig en scoorde 21 punten. Josh Smith scoorde deze wedstrijd 17 punten. Ondanks de overwinning van Philadelphia staat het er met een 13-14 record niet al te best voor. Het verschil met de Celtics en Nets is klein in de Atlantic Division. Dus de schade is nog redelijk beperkt. Atlanta staat tweede in de Southeast Division achter Miami met een 15-9 record.

Orlando Magic @ Toronto Raptors, 90-93

Tot aan het einde van het vierde kwart kende Toronto weinig problemen met Orlando. Ze domineerden de wedstrijd en ze leken te zegevieren. Op het laatst werd het nog erg spannend. Orlando kreeg een hoop kansen bij een 90-93 stand om de gelijkmaker te maken, maar ze kregen de bal er niet in en dus ging de overwinning uiteindelijk toch naar de Raptors. Aan de kant van de Raptors scoorde Demar DeRozan 17 punten. Arron Afflalo scoorde 24 punten voor Orlando, maar dat bleek dus niet genoeg. Terence Ross viel aan de kant van de Raptors ook op. Hij had een paar goede acties en maakte mooie dunks. De overwinning van Toronto betekende alweer de vijfde overwinning op rij.

Washington Wizards @ Detroit Pistons, 68-100

In de eerste helft gingen beide teams nog redelijk gelijk op. Pas in het derde kwart begonnen de Pistons flink uit de lopen. Uiteindelijk kwam Washington er ook niet meer aan te pas en liep Detroit uit naar een verschil van 30 punten. Jordan Crawford scoorde 20 punten namens de Wizards. Greg Monroe scoorde er 15 en pakte 9 rebounds. Rodney Stuckey kwam lelijk ten val en moest geblesseerd naar de kleedkamer. Washington staat inmiddels op een 3-21 record. Vanvond spelen beide teams weer tegen elkaar, maar dan in Washington.