NBA Update: ‘AD’ on fire; Kawhi toch nog inzetbaar?

Door

ANTHONY DAVIS ON FIRE

Anthony Davis is behoorlijk op schot sinds de All-Star break. AD haalde uit de laatste drie wedstrijden gemiddeld bijna 42 punten, 16 rebounds en 4 blocks. Vooral de wedstrijd tegen de Miami Heat sprong in het oog, waar hij heerste met 45 punten, 17 rebounds, 5 steals en 5 blocks. De New Orleans Pelicans wonnen dan ook hun laatste drie wedstrijden. Hierbij hadden ze echter wel twee keer overtime nodig. Davis was uiteraard al dé ster bij de Pelicans maar sinds de ernstige blessure van DeMarcus Cousins ligt er nog meer druk op zijn schouders. Die druk lijkt voor Davis echter geen enkel probleem, gezien zijn sterke optredens de laatste periode.

KAWHI MISSCHIEN TOCH IN ACTIE DIT SEIZOEN

San Antonio Spurs coach Greg Popovich liet onlangs weten dat hij “verrast” zou zijn als Kawhi Leonard dit seizoen nog minuten gaat maken. Adrian Wojnarowski van ESPN meldt echter dat Leonard hoopt eind maart weert te kunnen spelen. Leonard kampt al het hele seizoen met een slepende blessure aan zijn rechter bovenbeen. De small forward van de Spurs heeft de afgelopen weken in New York aan zijn herstel gewerkt. Leonard kwam dit seizoen tot slechts negen wedstrijden, terwijl van hem werd verwacht mee te dingen voor de MVP-award.

LAKERS RAKEN OP STOOM

De Los Angeles Lakers lijken steeds meer op stoom te raken. Sinds de All-Star break werden alle wedstrijden gewonnen. De afgelopen wedstrijd tegen de Atlanta Hawks haalden maar liefst negen spelers de dubbele cijfers, met 10 punten of meer. Op dit moment hebben de Lakers al net zoveel wedstrijden gewonnen als in het volledige vorige seizoen. Momenteel staan de Lakers met een record van 26-34 nog onder de streep voor een plaats bij de play-offs. Of ze die plaats uiteindelijk gaan halen in de zware western conference is dan ook de vraag. Het team uit Los Angeles is hoe dan ook bezig om een stevige basis te leggen voor het komend seizoen, aangezien ze het team waarschijnlijk kunnen aanvullen met twee supersterren.

 

PHILADELPHIA PAAIT LEBRON MET BILLBOARDS

Een bedrijf uit Philadelphia heeft drie billboards in Cleveland geplaatst waarop LeBron James wordt gepaaid om komend seizoen naar de Philadelphia 76ers te komen. De NBA heeft strikte regels omtrent het paaien van spelers, maar tegen individuele acties van bedrijven is niets te doen. De geruchten omtrent de toekomst van the King slepen al maanden voort. Ondertussen hult de hoofdpersoon zelf zich in nevelen over volgend seizoen. Aangezien de 76ers genoeg capspace hebben om een sterspeler als James binnen te halen, zou het team uit Philadelphia zeker een optie kunnen zijn. James liet in een reactie weten gevleid te zijn door de billboards.

WESTBROOK BOOS OP PACHULIA

De wedstrijd tussen de Golden State Warriors en de Oklahoma City Thunder kreeg een bijzonder staartje: Russell Westbrook beschuldigde Zaza Pachulia ervan hem bewust te willen bezeren. Na een mislukte layup van Russ waarbij hij naar de grond ging, viel Pachulia op een bijzondere manier bovenop de point guard van de Thunder. Westbrook beweert dan ook dat Pachulia dit expres deed. Op de vraag of Westbrook hem een ‘dirty player’ was het antwoord: “Yeah, for sure. For sure.” Kevin Durant kwam op voor zijn teamgenoot. KD noemde het voorval ‘onhandig’, zoals hoort bij grote centers. De vermeende dader zelf wilde liever niet reageren. Wel kon hij het niet laten om de hele situatie kinderachtig te noemen.

 

Coverphoto: Layne Murdoch/NBAE

Ook leuk om te lezen