NCAA Football Updates Week 7

Door

Na de wedstrijden van afgelopen weekend was er nog een hoop extra nieuws rondom conferences, blessures en rankings. Het belangrijkste nieuws in de aanloop naar alweer het zevende weekend van de competitie zetten we hier op een rij.

Tot grote zorg van de Gator Nation is QB John Brantley (foto) nog altijd geblesseerd. De starter van de University of Florida raakte twee weken geleden geblesseerd en is ook aankomende vrijdag tegen de Auburn Tigers nog niet van de partij. De Gators hebben zonder Brantley twee slechte wedstrijden gespeeld en een uitgestelde terugkeer zou kunnen leiden tot een desastreus seizoen in The Swamp.

Insiders binnen de Texas Christian University (TCU) hebben later vanavond een meeting en het gerucht is dat zij daar zullen stemmen over de overstap van de Big East naar de Big 12. Omdat de TCU Horned Frogs pas sinds dit jaar in de Big East spelen moeten zij een vertrekboete betalen van minimaal 5 miljoen dollar, maar dan mogen ze wel vanaf volgend seizoen starten in hun nieuwe conference.

Een vertrek van TCU uit de Big East, samen met het vertrek van Pittsburgh en Syracuse heeft de rangen inmiddels behoorlijk gedecimeerd. Op zoek naar nieuwe teams hebben zij aangekondigd tot wel zes nieuwe scholen aan te willen nemen en er zouden inmiddels gesprekken worden gevoerd met de footballprogramma’s van Army, Air Force en Navy en met onder meer Memphis, East Carolina en Temple. Ook zou Villanova, momenteel alleen een division 1 school in basketbal, inmiddels overwegen op hun footballteam naar de FBS te laten upgraden.

Het laatste nieuws van vandaag komt uit de nieuwe rankings van deze week. De top tien blijft deze week onveranderd met LSU, Alabama en Oklahoma als top drie, maar opvallender is het feit dat voor het eerst sinds 6 december 1982 geen enkel team uit de staat Florida in de top 25 van de AP poll staat. Dit is niet alleen te wijten aan de blessure van Gators QB Brantley, maar aan de vrije val van de Florida State Seminoles, die in de pre-season rankings in de top tien stonden, maar daarna meer verloren dan wonnen en inmiddels ver zijn weggezakt.

Ook leuk om te lezen