Rangers op 2-0 dankzij Grand Slam Homerun Nelson Cruz

Door

Game 2 in de ALCS tussen de Detroit Tigers en de Texas Rangers mondde uit in een ware klassieker. De Rangers waren als eerste aan zet en kwamen al vroeg op een 2-0 voorsprong. Tigers’ starter Max Scherzer bleek niet onder de indruk en gooide daarna vijf sterke innings met zes strikeouts. De ploeg van manager Jim Leyland kantelde in de derde innings zelfs de wedstrijd dankzij een 3-run homerun van Ryan Raburn.

Rangers’ starter Derek Holland werd van de heuvel gehaald. De 25-jarige Holland kon de strikezone niet vinden en had na 2.2 innings al 76 pitches gegooid. De bullpen van de Rangers nam het daarna over en deed dat, net zoals in Game 1, uitstekend. De relievers waren verantwoordelijk voor 8 1/3 shutout innings en 12 2/3 totaal in de eerste twee wedstrijden. Daarin moesten zij slechts vijf hits toestaan tegenover 16 strikeouts.

Nelson Cruz bracht de stand in de zevende inning weer gelijk met een homerun. Wat volgde was een nagelbijter in Texas die pas zou eindigen in de elfde inning. Alle honken bezet. Nelson Cruz wederom aan slag. Bam! Walk-off grand slam homerun, de eerste in de geschiedenis van de playoffs. Einde wedstrijd en de Rangers gaan nu met een 2-0 voorsprong in de serie richting Detroit.

Toch hadden de Tigers zeker de kansen om de wedstrijd eerder in hun voordeel te beslissen. Ze slaagden er niet in om in de eerste twee innings vijf honklopers binnen te krijgen, net zoals dat ook niet lukte in de laatste drie innings van de wedstrijd. “They made every pitch when they needed it,” zei Miguel Cabrera na afloop.

Doug Fister, de pitcher die de Yankees de das om deed, start voor Detroit in Game 3. De Rangers starten met Colby Lewis.

Foto: arabnews.com

Ook leuk om te lezen