Sandoval, Ramirez naar de Red Sox

Door

Los Angeles Dodgers v San Francisco Giants

De Boston Red Sox hebben hun slag op de free agent markt geslagen. Vandaag werd bekend dat zij twee van de beste beschikbare veldspelers voor de komende vijf seizoenen aan zich gebonden hebben. Derde honkman Pablo Sandoval en korte stop Hanley Ramirez zullen binnenkort gepresenteerd worden in Beantown.

Kung Fu Panda

Zojuist werd op Twitter door Jon Heyman bekendgemaakt dat Pablo Sandoval en de Red Sox een overeenstemming hebben bereikt over een 5-jarig contract dat de ‘Kung Fu Panda’ een slordige 95-100 miljoen dollar op moet gaan leveren. We moeten nog een kleine slag om de arm houden, want Sandoval’s agent Gustavo Vazquez geeft aan dat er nog geen officiele overeenstemming is. Toch kunnen we er over het algemeen na dit soort berichten van gerenommeerde journalisten vanuit gaan dat waar rook is, vuur is en dat Sandoval binnenkort gepresenteerd zal worden in Fenway Park.

De 28-jarige Venezolaan kwam in zijn zevenjarige loopbaan tot nu toe alleen uit voor de San Francisco Giants en heeft een career slash line van .294/.346/.465 met 106 homeruns. Vanwege zijn figuur, dat van een knuffelbeer van 111 kg, en een onverwacht goed atletisch vermogen dat daarbij komt, kreeg hij al snel de bijnaam ‘Kung Fu Panda’. Met de Giants won de tweevoudig National League All-Star de afgelopen vijf seizoenen liefst drie keer de World Series titel, maar nu gaat hij zijn geluk elders zoeken. Overigens sloeg Sandoval in drie World Series .426 met drie homeruns (alledrie in 1 wedstrijd tegen de Tigers) en werd hij in 2012 uitgeroepen tot World Series MVP. Deze heldendaden hebben hem wellicht een iets betere reputatie opgeleverd dan hij verdient op basis van zijn regular season stats, maar bij de Red Sox zal hij op het derde honk een welkome versterking vormen.

HanRam

De 30-jarige Dominicaanse korte stop Hanley Ramirez heeft eveneens een vijfjarig contract getekend in Boston en mag in die vijf seizoenen zo’n 90 miljoen dollar bijschrijven op zijn bankrekening. Ramirez brak in 2005 als groot talent door bij de Boston Red Sox, maar kwam dat seizoen niet verder dan twee wedstrijden. In de daaropvolgende winter werd hij in een trade voor Josh Beckett en Mike Lowell naar de Marlins gestuurd voor wie hij in 2006 National League Rookie of the Year werd. In 10 seizoenen heeft hij een slash line van .300/.373/.500 bij elkaar geslagen met 191 homeruns en 261 gestolen honken.

Dat Ramirez over erg veel talent en kracht beschikt, staat buiten kijf. Kijk maar eens naar het bovenstaande filmpje en bedenk je dat hij de komende vijf seizoenen de bal over de Green Monster kan jagen. Toch hangen er ook wat vraagtekens aan Ramirez. Hij is al dertig en zijn defensieve kwaliteiten als korte stop laten steeds meer te wensen over. Het is daarom nog maar de vraag of hij die positie wel gaat bemannen voor de Red Sox. De enige andere positie die hij ooit speelde is derde honk, maar daarvoor hebben de Sox natuurlijk net Sandoval aangetrokken. Het gerucht gaat dat hij wel eens naar het outfield zou kunnen verhuizen, maar daar staan ook al Castillo, Cespedes, Betts, Bradley Jr., Craig, Nava en Victorino op het roster. De Red Sox zijn dus nog niet klaar deze winter.

Een ander vraagteken rondom Ramirez is zijn fysieke gesteldheid. De laatste vier seizoenen heeft hij, dankzij veel blessures, slechts een keer meer dan 130 wedstrijden in een seizoen gespeeld. Dat zal dan ook de reden zijn dat Ramirez geen negencijferig bedrag ontvangt.

Bogaerts

Met Sandoval en Ramirez hebben de Red Sox op het eerste oog twee spelers voor de linkerkant van het binnenveld aangetrokken. Dat zijn nu net de twee posities die ook door de jonge Nederlander Xander Bogaerts bemand zijn de afgelopen seizoenen. Wat het aantrekken van de twee nieuwe sterren betekent voor Bogaerts lees je vanavond op SportAmerika.nl.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Erwin 9 jaar ago

    ehm..waar lees ik wat ‘vanavond’?? Ben benieuwd naar wat er met Bogaerts gaat gebeuren. Ben erg blij met de 2 aanwinsten maar nu vrees ik een beetje voor Xanders rol in Beantown..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen