NBA Recap (19): Ty Lawson te veel voor de Heat

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 19.

Milwaukee Bucks at Dallas Mavericks 76-102

Een mijlpaal voor Dirk Nowitzki. Hij is de 23e speler in de geschiedenis van de NBA die 23.000 punten heeft gescoord. De Duitser hoefde zich daarvoor niet extra in te spannen tegen de Milwaukee Bucks, de starters kwamen zelfs het vierde kwart niet meer in het veld. Jason Terry scoorde 17 punten.

Portland Trail Blazers at San Antonio Spurs 83-99

De San Antonio Spurs blijven nog altijd ongeslagen in eigen huis (8-0), al kwam de zege tegen de Portland Trail Blazers niet makkelijk tot stand. De Spurs namen in het vierde kwart afstand van de Blazers, Tony Parker scoorde 12 van zijn 20 punten in die periode. LaMarcus Aldridge had 29 punten en 7 rebounds.

New Jersey Nets at Phoenix Suns 110-103

Deron Williams was on fire afgelopen vrijdag tegen de Phoenix Suns. De spelverdeler van de New Jersey Nets scoorde 35 punten en had 14 assists in de 110-103 in Phoenix. De Suns speelden zonder hun bepalende spelers, Grant Hill en Steve Nash.

Miami Heat at Denver Nuggets 104-117

De Denver Nuggets brachten de Miami Heat de derde nederlaag toe in drie wedstrijden. De kleine spelverdeler Ty Lawson was goed voor 24 punten en 9 assists. De Nuggets schoten maar liefst 55 procent van het veld. Lebron James scoorde 35 punten, maar zag teamgenoot Dwyane Wade halverwege het vierde kwart uitvallen met een enkelblessure.

Cleveland Cavaliers at Los Angeles Lakers 92-97

Voor de derde keer achter elkaar wist Kobe Bryant veertig punten of meer te scoren. Bryant scoorde 42 punten in de 97-92 overwinning op de Cleveland Cavaliers, al gaven ze de zege nog bijna uit handen in het vierde kwart. De Lakers hebben nu een 9-4 record in de Western Conference en een 8-1 record in eigen huis.