NBA Recap (18): Rose, Bulls te sterk voor Celtics

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 18.

Washington Wizards at Philadelphia 76ers 89-120

De Philadelphia 76ers hadden geen enkele moeite met de Washington Wizards en verbeterden hun record naar 8-3 in de Eastern Conference. Jodie Meeks scoorde 26 punten en zag totaal zeven Sixers meer dan tien punten scoren. De Wizards staan nu troosteloos onderaan met een 1-10 record.

Indiana Pacers at Toronto Raptors 95-90

De Indiana Pacers keken in Toronto vroeg tegen een achterstand aan en raakten ook nog eens Danny Granger kwijt dankzij twee technische fouten. George Hill nam de positie van Granger over, scoorde 22 punten en leidde de Pacers naar een 95-90 overwinning op de Raptors.

Detroit Pistons at Charlotte Bobcats 98-81

De Detroit Pistons hebben eindelijk hun eerste uit overwinning te pakken. Jonas Jerebko scoorde 22 punten en pakte 9 rebounds in de 98-81 overwinning op de Bobcats. Center Greg Monroe zet zijn uitstekende vorm gewoon door met 19 punten en 9 rebounds.

Chicago Bulls at Boston Celtics 88-79

De Chicago Bulls boekten afgelopen vrijdag een belangrijke overwinning in Boston. Derrick Rose keerde terug van een blessure en was goed voor 25 punten. Luol Deng noteerde 21 punten en 16 rebounds voor de Bulls die een Celtics’ run in het vierde kwart ongedaan wisten te maken.

Minnesota Timberwolves at New Orleans Hornets 87-80

Rookie sensation Ricky Rubio mocht tegen de New Orleans Hornets voor het eerst dit seizoen in de basis starten. De Spanjaard was goed voor 12 punten, 6 rebounds en 9 assists. Kevin Love noteerde 34 punten en 15 rebounds in de 87-80 overwinning in New Orleans.

Sacramento Kings at Houston Rockets 89-103

De Houston Rockets versloegen afgelopen vrijdag de Sacramento Kings dankzij een uitstekende tweede helft (53-37). Samuel Dalembert was de grote man met 21 punten en 16 rebounds. Kyle Lowrie scoorde 25 punten en Luis Scola noteerde 21 punten voor de Rockets.