NBA Update: Kevin Durant HBO Special, Beasley naar China

Door

Kevin Durant And KIND Surprise Foster Youth In LA

Lees hier de vorige NBA Update

Na een kortstondig avontuur bij Team USA en een nieuwe deal met Nike lijkt het erop, dat MVP Kevin Durant zich daarnaast nog met iets heel anders heeft bezig gehouden. In samenwerking met HBO laat Durant zien hoe hard de regerend MVP gewerkt heeft deze zomer. De reality special zal heten The Offseason: Kevin Durant en zal op 4 november in première gaan.

Durant staat erom bekend dat hij hard werkt in het offseason. Tot nu toe heeft de MVP elk seizoen een wapen aan zijn arsenaal toegevoegd. De executive producer van de HBO special, Jamie Patricof, had het volgende te zeggen over de werkethiek en persoonlijkheid van de regerend MVP in een interview met Dan Devine van Yahoo Sports:

The dedication to his craft, but more importantly who he is as a person and a human being, make him one of the most unique people I have had the opportunity to collaborate with. I am truly excited for people around the world to get a good look at who Kevin is and what makes him tick.

Dat HBO erg bedreven is in het maken van documentaires heeft de zender in het verleden al meerdere malen bewezen. Dit is dus ook iets om naar uit te kijken. Zet 4 november dus maar alvast in je agenda!

Preseason
Terugblikken op het offseason is natuurlijk leuk, maar laten we niet vergeten dat het preseason op dit moment in volle gang is.

De meest aansprekende partij van afgelopen nacht was het duel tussen de Los Angeles Lakers en de Golden State Warriors. Gisteren werd bekend dat de Warriors en Klay Thompson het nog niet eens zijn, wat betreft een contractverlenging. Thompson liet echter vannacht zien, waarom de Warriors volgens hem diep in de buidel moeten tasten om hem te behouden. Samen met Steph Curry waren the Splash Brothers goed voor 45 punten, waarvan Thompson er 25 maakte. Ook schoot Thompson negen uit dertien van het veld, waarvan vijf uit zes vanaf de driepuntsljn. De Warriors wonnen de wedstrijd met 120-105.

In Houston waren de Rockets te sterk voor de Memphis Grizzlies. De einduitsag in dit duel was 93-113 in het voordeel van de ploeg van coach Kevin McHale. James Harden scoorde 21 punten in 21 minuten en bij Memphis was het Jarnell Stokes met twaalf punten die de lijst aanvoerde. Bij Memphis kregen overigens Zach Randolph en Marc Gasol gecombineerd een kleine zeventien minuten speeltijd.

De Detroit Pistons winnen ook hun tweede preseason game. De mannen uit the Motor City waren te sterk voor de Milwaukee Bucks met rookie Jabari Parker. Parker scoorde elf punten en schoot slechts vier uit elf vanaf het veld. Bij Detroit was het, zoals we inmiddels wel gewend zijn, Andre Drummond die het voortouw nam met vijftien punten en zestien rebounds. Daarnaast had ook de tweedejaars guard Kentavious Caldwell-Pope een goede avond met twintig punten.

De Utah Jazz wonnen in Portland van de Trailblazers met 109-105.Trey Burke nam de ploeg uit Salt Lake City op sleeptouw en scoorde twintig punten. Bij Portland was het zoals altijd LaMarcus Aldridge die de toon zette met 22 punten. Aldridge schoot tien uit veertien van het veld.

Beasley naar China
Michael Beasley is opgestapt uit het Memphis Grizzlies trainingskamp. Beasley zelf had geen zin om zijn carrière langer voort te zetten in de Verenigde Staten en heeft besloten zijn geluk te zoeken in China.

Miami Heat v Phoenix Suns

De 25-jarige forward werd in 2008 als tweede gedraft door de Miami Heat. Beasley heeft langs verschillende teams gezworven. Aanvallen kon hij prima meedraaien in de NBA, maar mede dankzij gedragsproblemen op en naast het veld, heeft Beasley zichzelf nooit echt kunnen manifesteren als topspeler. Naar verluid gaat Beasley zijn geluk beproeven bij de Shanghai Sharks. De club van voormalig Houston Rockets center Yao Ming. Misschien hebben de panda’s er wel een nieuwe vriend bij.

Kort nieuws

Mitch McGary van de Oklahoma City Thunder heeft zijn voet gebroken en is vermoedelijk zes weken uit de running. Andre Iguodala heeft zijn neus gebroken, maar van hem wordt verwacht dat hij gewoon doorspeelt.

Dat de gemiddelde Chinees niet erg lang is, is een gegeven, waarop de eerder genoemde Yao Ming uiteraard de uitzondering is. Op dit moment zijn de Sacramento Kings in China. Onze grote vriend DeMarcus Boogie Cousins wilde gaan shoppen, maar kwam erachter dat dat voor iemand van zijn lengte nogal wat problemen kan opleveren.

De Cleveland Cavaliers hebben, naast een compleet nieuw team, ook een nieuwe video intro. In de intro is Lebron James prominent aanwezig, maar dat zal geen verrassing zijn.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen