Klinsmann: ‘Donovan had meer uit carrière kunnen halen’

Door

United States Men's National Team Practice Session USMNT Klinsmann Donovan

Aan de vooravond van Landon Donovan’s afscheidswedstrijd bij Team USA kon bondscoach Jurgen Klinsmann het niet laten zijn mening te geven over diens loopbaan. Volgens Klinsmann had Donovan meer uit zijn carrière kunnen halen.

‘Meer inzet, meer resultaat’
Waar Donovan voor wordt geprezen door club en vaderland voor de aaneengeregen individuele records and collectieve kampioenschappen, maakte Klinsmann donderdag bekend meer van zijn aanvaller te hebben verwacht.

“Als coach wil je een speler altijd de volledige 100% zien geven,” gaf Klinsmann te kennen. “Ik kijk altijd naar Donovan met het gevoel dat hij hier en daar op een bepaalde manier meer had kunnen brengen. Desalniettemin heeft hij een uitstekende carrière achter de rug en verdient daar dan ook de complimenten voor.”

Donovan representeert MLS-voetbal
Ondanks de stekende opmerking geeft Klinsmann Donovan alle lof voor zijn uitmuntende loopbaan.

“Als je het over Donovan hebt, praat je over een absoluut geweldige carrière die zijn persoon representeert,” zegt Klinsmann. “Op dit moment wil je de nadruk leggen op de 13 of 15 jaar waarin hij actief was op het hoogste niveau, records brak en doorkwam in het jeugdsysteem van het Amerikaanse voetbal.”

“Hij representeert zoveel elementen van het voetbal in de U.S. Over een hele lange tijd gezien was hij het uithangbord voor de sport, zeker voor de MLS. Hij genereerde al aandacht voor het spelletje voordat David Beckham en andere grote namen naar de MLS toe kwamen. Hij verdient alle aandacht en erkenning voor zijn geweldige carrière.”

USA vs. Ecuador
Vannacht neemt Team USA het in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen het Latijnse-Amerikaanse Ecuador. Het zal tevens de laatste wedstrijd zijn van een icoon in de Amerikaanse sport. Landon Donovan neemt na 157 wedstrijden, 57 goals en 58 assists afscheid van het internationale voetbal.

Aandacht zal Donovan vanavond niet te kort komen. Het Rentschler Field in East Hartford, Connecticut zit volgepakt met 33.000 fans die deze gelegenheid niet wilden missen om hun held willen eren. Donovan zal de aanvoerdersband dragen en krijgt hoogstwaarschijnlijk na een half uur een publiekswissel onder een oorverdovend applaus.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen