MLS: Bloedeloos gelijkspel Dallas en New York

Door

11266707_10152701305456152_3193584333870203140_n
De defensie van New York Red Bulls legde vrijdagnacht Fabian Castillo, de revelatie van FC Dallas, aan banden en vormde zo de basis voor een bloedeloos gelijkspel. Dallas is daardoor gedeeld koploper. New York blijft in het spoor van de hoogvliegers in de Major League Soccer.

Vertrouwen
Castillo was in alle tien voorgaande wedstrijd als basisspeler begonnen bij de Texanen. Het vertrouwen dat hij van coach Oscar Parejo kreeg zou zich uitbetalen. Vier doelpunten en vijf assists noteerde de vleugelspeler tot nu toe. Bovendien schudt de Colombiaan de ene na de andere fraaie actie uit zijn mouw.

Verbetering
Aan de hand van Castillo doet de ploeg van Parejo het dit seizoen goed in de MLS. Voorafgaand aan het duel met New York Red Bulls stond Dallas met twintig punten uit tien duels op de tweede plaats. Voorlopig een aanzienlijke verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen de formatie als zesde eindigde.

Roes
De Red Bulls leefden de afgelopen week in een kleine roes, nadat het afgelopen zondagnacht de allereerste Hudson River Derby van New York City FC had gewonnen. Dat was echter een makkelijker karwei dan Dallas, dat dit jaar over een sterke aanval beschikt.

11187125_10152798457555264_139044508139432095_o

Geblokt
Dat werd al binnen een kwartier in het duel duidelijk, toen Mauro Diaz met een fraaie steekpass Castillo wegstuurde. De vleugelspeler wist wel op doel te schieten, maar de bal werd sterk geblokt door New York-verdediger Kemar Lawrance.

Miraculeuze redding
Dallas behield het veldoverwicht, maar het lukte maar niet om door de gesloten defensie van de Red Bulls te komen. En op het moment dat het door een kleine onoplettendheid een keer wél lukte, wist verdediger Felipe van New York de bal met een miraculeuze redding voor de doellijn te keren.

Ultieme tackle
In de slotfase van het duel combineerden Sacha Kljestan en Bradley Wright-Phillips door de defensie van FC Dallas en leek een game winning goal nog in de maak, maar met een ultieme tackle wist Walker Zimmerman de bal te onderscheppen. Zo bleven beide ploegen zonder doelpunten en werden de punten gedeeld.

New York Red Bulls staat nu op de vijfde plaats met zeventien punten uit tien wedstrijden. FC Dallas voert samen met DC United de ranglijst aan met 21 punten. DC United heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Texanen. Ook kan New England Revolution nog op gelijke hoogte komen met Dallas, maar dan moet het dit weekend wel winnen van Toronto FC.

Recap

Uitslagen MLS 15-05
New York City FC (18) – Chicago Fire (14) 2-2

Ook leuk om te lezen