MLS Update: Metta World Peace doet shout out

Door

Funny or die METAA
Als zelfs een basketballer als Metta World Peace zich met de Major League Soccer gaat bemoeien, kun je wel stellen dat de competitie steeds meer aandacht krijgt. En het einde lijkt nog niet in zicht. Hoe dat precies zit, lees je in MLS Update 7.

‘Manchester City B’
New York City FC-voorzitter Ferran Soriano zei bij de aankondiging van de nieuwe club nog vol trots dat de kersverse aanwinst van de MLS een eigen identiteit zou krijgen. Yeah, right. Het thuisshirt spreekt wat dat betreft al boekdelen.

Voor de fans van New England Revolution was dat de aanleiding om de supporters van NYCFC even te sarren. Buiten het Yankee Stadium scandeerden ze: “Man City B, Man City B.” Aangezien hun team even later met 2-0 verloor zal het lachen ze wel snel vergaan zijn en hadden de NYCFC-fans alle reden om een straatfeestje te bouwen.

Populairder dan FC Barcelona
De MLS heft in Engeland ook voet aan wal gekregen. Sky Sports zendt de wedstrijden live uit en het wordt nog behoorlijk gekeken ook, zo blijkt uit de kijkcijfers.

David Villa NYCFC

Gemiddeld keken 53.000 Engelsen naar het duel tussen NYCFC en New England Revolution, dat op het eerste kanaal werd uitgezonden. Om dat aantal in een context te plaatsen: FC Barcelona – Eibar trok 35.000 kijkers, Borussia Dortmund – FC Köln 21.000 en Paris Saint Germain – Bordeaux was goed voor 25.000 live kijkers.

Ronaldo zorgt voor gespreksstof
De man die de MLS in zijn eentje misschien wel dé boos gaat geven waardoor de competitie niet meer uit het internationale voetballandsschap weg te denken zal zijn, is Cristiano Ronaldo. Volgens bronnen gaat hij vanaf 2018 zijn intrede doen en dat is voor Amerikaanse journalisten natuurlijk prima stof om over te praten.

Shout-out van Metta World Peace
Wat heeft Metta World Peace in godsnaam te zoeken in een MLS Update? Nou, de voormalig basketbalspeler bekent dat er voor hem eigenlijk maar één belangrijke sportwedstrijd in maart bestaat. Welke? Dat zie je in het onderstaande filmpje. Wait for it.

Ook leuk om te lezen