New York City FC vanaf 2015 in de MLS

Door

Zojuist werd bekend dat New York naast de Red Bulls een tweede MLS-team krijgt: New York City FC. Deze nieuwe club komt voort uit een samenwerking tussen het steenrijke Manchester City en de New York Yankees. Vanaf 2015 zal New York City FC in de MLS te bewonderen zijn.

NYCFC

Het proces in aanloop naar het ontstaan van deze nieuwe club liep al drie jaar en vandaag kon de nieuwe franchise eindelijk aangekondigd worden. Namens de MLS heette Dan Garber de franchise van harte welkom en liet weten erg verheugd te zijn met de inmenging van Manchester City en de New York Yankees.

De samenwerking tussen Manchester City en de New York Yankees krijgt met deze nieuwe club natuurlijk een geheel nieuwe dimensie, maar de samenwerking loopt al enige tijd. Duidelijk is dat Manchester City zich nadrukkelijk wil bezighouden met het Amerikaanse voetbal en de groeiende belangstelling aan wil grijpen om populariteit te winnen. City zal een meerderheidsbelang krijgen in de club, terwijl afgevaardigden van de Yankees zich nadrukkelijk bezig zullen houden met de dagelijkse leiding.

Over het onderkomen van de nieuwe club is nog geen besluit genomen, maar het Flushing Meadows Corona Park lijkt een voor de hand liggende optie voor New York City FC. Met het ontstaan van New York City FC ontstaat naast een club met veel potentie ook een tweede lokale derby in de MLS. Naast de ‘SuperClasico’ tussen LA Galaxy en Chivas USA krijgt de Big Apple nu de naar verwachting verhitte strijd tussen New York City FC en de New York Red Bulls.

Ook leuk om te lezen