MLS: All-Stars verslaan Bayern München

2014 MLS All-Star Game

In een bomvol Providence Park in Portland heeft het All-Star team van de MLS weten te winnen van grootmacht Bayern München. Nadat de Zuid-Duitsers in de eerste helft op voorsprong gekomen waren dankzij kersverse aankoop Robert Lewandowski wist de verzameling beste voetballers uit de MLS de wedstrijd in de tweede helft te kantelen. Via doelpunten van Bradley Wright-Phillips en Landon Donovan eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de MLS All-Stars.

Bayern München bevindt zich momenteel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarbij een belangrijk gedeelte van de selectie een loodzwaar WK in de benen heeft. Dit was terug te zien in de opstelling van de ploeg, waar geen van de Duitse internationals in de basis begon en ook Arjen Robben ontbrak. Enkele spelers, waaronder Robben, kregen tegen het einde van de wedstrijd enkele minuten speeltijd om wat wedstrijdritme op te doen.

Desondanks stond er een sterk Bayern, dat in de eerste helft goed speelde en door een mooi en snel schot van Lewandowski op voorsprong kwam. De wedstrijd was qua veldspel redelijk in balans, maar Bayern ging door de individuele klasse van de Pool rusten met een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kwamen er verse krachten in de ploeg van de MLS All-Stars. Eén van deze invallers was Bradley Wright-Phillips, die vijf minuten na rust op een fantastische wijze de gelijkmaker verzorgde. Weggestuurd op snelheid schoot Wright-Phillips de bal met links ziedend hard in de lange hoek. De net ingevallen Neuer was kansloos.

Het MLS elftal was in de slotfase fitter en dat leidde uiteindelijk tot de winnende goal van de voet van Landon Donovan. Voor hem zal de goal een extra speciaal tintje hebben omdat hij in 2009 op huurbasis uitkwam voor ‘Der Rekordmeister’. Portland-speler Diego Valeri bediende Donovan met een fraaie crosspass, waarna de geslepen Amerikaan Rafinha van zich afhield en de bal beheerst langs Neuer schoof. Met de winnende goal verdiende Donovan een publiekswissel, waarna de overwinning voor de MLS All-Stars niet meer serieus in gevaar kwam.