Las Vegas krijgt voorlopig geen MLS team

Door

las vegas

Er komt naast de vele casino’s en hotels, geen MLS club naar Las Vegas, dat maakte MLS-commissaris Don Garber gisteren bekend. In een brief naar de Burgemeester van Las Vegas, Carolyn Goodman, stond dat Las Vegas vanaf 2018 weer in aanmerking zal komen om een MLS team te krijgen.

brief

24 teams

Het plan van de MLS is om tegen 2020 maar liefst 24 teams te laten uitkomen in de hoogste divisie. In 2017 zullen Atlanta en Los Angeles FC als 21e en 22e toetreden, en zal bovendien nog Miami FC, de club van David Beckham als 23e team toegelaten worden. Dan blijft er nog één plekje over, en die strijdt zal gevoerd worden door Minneapolis en Sacramento. Beide steden willen dolgraag een MLS team beginnen, en zullen dus moeten strijden om het resterende plekje.

las vegas 2

Hoopvol

In een reactie liet Las Vegas-Burgemeester Goodman weten teleurgesteld te zijn in het besluit van de MLS, maar is ze nog steeds van mening dat Las Vegas een zeer geschikte kandidaat zou zijn, en Goodman hoopt dan ook dat er na 2018 weer een mogelijkheid is om alsnog de MLS naar Las Vegas te halen.

Door het besluit van de MLS zal Las Vegas zo’n 450 miljoen dollar aan inkomsten en baanvoorzieningen mislopen.

Ook leuk om te lezen