Ronaldo: ‘Comeback is serieuze mogelijkheid’

Door

CebBIT Technology Fair
“Als we de finale halen en ik voel me goed, waarom niet?” Ronaldo, die kortgeleden mede-eigenaar werd van Fort Lauderdale Strikers, is bloedserieus. Hij wil de kicksen weer onderbinden.

Openhartig interview
De voormalig wereldspits van weleer vertelde zijn opmerkelijke plannen in een openhartig interview met Sports Illustrated-journalist Grant Wahl. Ronaldo vertelde waarom hij in plaats van manager clubeigenaar werd en laat zijn licht schijnen op het Amerikaanse voetbal, dat volgens hem ‘blijft verbeteren’.

Overtollige calorieën
Ronaldo is inmiddels 38 jaar en heeft de afgelopen tijd niet veel sportscholen of trainingsaccommodaties gezien. Ja, in een vlug voorbij gaan misschien, maar zijn pens verraad dat hij niet veel moeite heeft gedaan om zijn overtollige calorieën te verbranden.

64th FIFA Congress - Opening Ceremony

Druk
De voormalig spits van onder andere PSV, Internazionale en Real Madrid is niet verlegen om toe te geven dat hij niet heeft getraind. “De laatste drie jaren is er weinig van gekomen. Ik was te druk met andere dingen. Afgelopen WK was ik lid van het organisatiecomité en gaf ik commentaar op wedstrijden bij de Braziliaanse tv-zender TV Globo.”

‘Geweldige kans’
Afgelopen december werd Ronaldo door Ricardo Geromel benaderd om toe te treden tot een groep eigenaren van NASL-club Fort Lauderdale. De spits greep de mogelijkheid met beide handen aan. “Het was een geweldige kans om de eigenaar te worden van een geweldig team, met historie en traditie. Bovendien verbetert het Amerikaanse voetbal constant, dus heb ik de kans gepakt.”

Ronaldo of Real Madrid running with the ball

Levenslessen
De grote vraag is waarom een legendarische speler als Ronaldo ervoor kiest om clubeigenaar te worden en niet als trainer voor een groep gaat staan. Het antwoord is simpel. “Ik kan geen manager zijn en een groep van 30 spelers, die allemaal op hun eigen manier denken, coachen. Door eigenaar te zijn hoop ik speler levenslessen mee te geven over de manier waarop ik in het verleden heb gezegevierd.”

Comeback is serieuze optie
O Fenômeno liet doorschemeren geen clubeigenaar te zijn die vanuit zijn luie stoel de scepter zwaait. Integendeel, hij wil de voetbalschoenen juist weer aantrekken. “Dit jaar wil ik veel gaan trainen en proberen om wat wedstrijden te spelen”, aldus de ambitieuze ex-voetballer. “Als we de finale halen en ik voel me goed, waarom niet? Een comeback in de NASL is een serieuze optie.” Ronaldo speelde zijn laatste officiële wedstrijd in 2011 voor het Braziliaanse Corinthians.

A close-up of Ronaldo's boots

‘Droom die uitkomt’
Naast een eventuele comeback gaat Ronaldo zich richten op de oprichting van een jeugdopleiding bij de club. Al met al heeft hij er veel zin in. “Ik ben blij om hier te zijn. Voor mij is dit als een droom die uitkomt”, sluit hij het interview af.

Ook leuk om te lezen