MLS: Probleemloze zeges Columbus Crew en New England Revolution

New York Red Bulls v New England Revolution - Eastern Conference Final - Leg 2
In de Major League Soccer hebben Columbus Crew en New England Revolution afgelopen nacht een probleemloze zege geboekt. Daardoor melden de teams uit de Eastern Conference zich bij de top van het klassement.

Crew had in het thuisduel met Philadelphia Union al na de eerste helft een veilige marche opgebouwd. Kei Kamara, Ethan Finlay en Justin Meram verzorgden de drie treffers, waardoor Union al wist dat het wederom tegen een nederlaag aan zou lopen.

In de tweede helft deed Philly nog wel wat terug via Eric Ayuk Mbu, maar een tweede doelpunt van Finlay besliste het duel op 4-1. De thuisploeg gaf het duel geen enkel moment uit handen: 62 procent balbezit, 88 procent passzuiverheid en tien doelkansen. Dat zijn cijfers waar je over naar huis kan schrijven.

Recap

Bijrol Real Salt Lake
Ook de verliezend finalist van de MLS, de New England Revs, speelde een prima wedstrijd. Real Salt Lake speelde slechts een bijrol in de show en ging uiteindelijk met 4-0 ten onder. Voor de thuisploeg scoorden Chris Tierney, Juan Agudelo, Charlie Davies en Scott Caldwell.

Door de overwinning heeft New England de koppositie in de Eastern opgeëist. Het heeft een gelijk puntenaantal met DC United, dat afgelopen nacht MLS-koploper Vancouver Whitecaps met 2-1 versloeg. Komende nacht staat met New York Red Bulls – LA Galaxy nog een belangrijk affiche op het programma. Bij winst doen ook de Bulls mee om de bovenste plaatsen.