Preview: WWE Extreme Rules

Door

20150402_LIGHT_ER_Match_HP_RollinsOrton
De eerste grote pay-per-view ná WrestleMania 31 staat alweer op de stoep: Extreme Rules. Vanavond zal in Amerika het Chicago’s Allstate Arena het toneel zijn voor deze spectaculaire show. Op het programma staan officieel acht matches, maar het is nog onduidelijk of de Intercontinental Championship Match tussen Daniel Bryan (c) en Bad News Barrett doorgaat in verband met de mogelijke blessure van Bryan. Deze match heb ik niet meegenomen in mijn voorspellingen. WWE Extreme Rules is live te zien op het WWE Network.

Seth Rollins (c) vs. Randy Orton
WWE World Heavyweight Championship Steel Cage Match
In deze main-event match zullen Seth Rollins en Randy Orton met elkaar de vierkante ring instappen. De afgelopen weken kozen beide heren een stipulatie voor deze match. Dankzij Orton’s keuze zal deze match plaats gaan vinden in een steel cage, waardoor de Authority niet de mogelijkheid krijgt om de match te onderbreken. Rollins koos ervoor om Orton te verbieden de RKO te gebruiken, dé finishing move van The Viper Randy Orton. De rol van gate-keeper wordt tijdens deze Steel Cage Match vervult door Kane. Dit kan betekenen dat Kane óf de Authority trouw blijft en er bijvoorbeeld voor zorgt dat Orton verliest óf dat hij Rollins de rug toekeert. Tijdens WWE Live in Antwerpen zagen we dat Rollins de RKO ook erg goed beheerst, dus wellicht wint Rollins, met een beetje hulp van Kane, met de finisher van Orton, aangezien hij hem wél mag gebruiken.
Voorspelling:
Seth Rollins

John Cena (c) vs. Rusev
Russian Chain Match voor de United States Championship
20150402_LIGHT_ER_Match_HP_CenaRusev

De opkomst van Rusev tijdens WrestleMania 31 afgelopen maand was er één voor in de geschiedenisboeken. De Russische superster kwam namelijk, met in zijn hand de Russische vlag, het Levis Stadium binnenrijden in een tank. Een tank. Laat dat even op je inzinken. Deze propaganda vertoning heeft de verhaallijn tussen de Amerikaanse held John Cena en de oostblokker Rusev behoorlijk aangescherpt en de spanning is, op zijn lichts gezegd, om te snijden. Aankomende match tijdens Extreme Rules is het make-or-break moment. Zeker in het geval van een Russian Chain Match. Hoewel ik er sinds WrestleMania van overtuigd ben dat Rusev een grote superster gaat worden, denk ik dat het nog niet zijn tijd is.
Voorspelling:
John Cena

Roman Reigns vs. Big Show
Last Man Standing Match
20150402_LIGHT_ER_Match_HP_ReignsBigShow

Oeh! Een last man standing match! Oh… met deze twee. Oké, dat is niet helemaal eerlijk, maar stiekem ging deze gedachte wel even door mijn hoofd. Waarom? Het lijkt alsof de klik soms mist tussen deze twee heren, ook al zijn ze nu al een tijdje in een storyline met elkaar verwikkeld. Maar ach, ik moet me niet aanstellen. Roman Reigns is een hele goede pro-wrestler, die alleen nog maar beter kan worden en Big Show is een toekomstige Hall of Famer. En het is een Last Man Standing Match, dat ook nog eens. Dus, eigenlijk, niets mis mee deze match.
Voorspelling:
Big Show

Dolph Ziggler vs. Sheamus
Kiss Me Arse Match
20150402_LIGHT_ER_Match_HP_
Oké. Mag ik voor één dag Sheamus zijn? Zo ja, dan graag aanstaande zondag en dan wil ik héél graag de match verliezen. De verliezer van deze match moet namelijk de billen van de tegenstander kussen. Well i’m in for that (ja, hier spreekt een devoted Dolph Ziggler fan). Maar, laat ik weer even de politiek correcte journalist uithangen. Inhoudelijk is deze match één van de highlights van Extreme Rules. Sinds Sheamus de dag na WrestleMania terugkeerde van een langdurende blessure is hij op een oorlogspad met alles en iedereen. Zijn nieuwe karakter, inclusief nieuwe look met hanenkam, is interessant omdat het nog alle kanten op kan gaan. Sheamus als bad guy roept ook aardig wat reactie op van het publiek en dat is altijd goed voor de match. Iemand anders die het altijd goed doet bij de WWE Universe is Dolph Ziggler. The Show Off is energiek, goed in de ring en vooral een ontzettend goede entertainer. Ja, dit gaat een leuke match worden.
Voorspelling: Dolph Ziggler

Dean Ambrose vs. Luke Harper
Chicago Street Fight
20150420_EP_ExtremeRulesAmbrose_HOMEPAGE

Dean Ambrose, naar mijn mening de toekomst van de WWE, neemt het tijdens Extreme Rules op tegen Luke Harper. Harper en Ambrose hebben de gehele Europese tour tegenover elkaar in de ring gestaan. Tijdens de Chicago Street Fight zal het er allemaal wel iets extremer aan toe gaan. Wanneer Ambrose en Harper tegenover elkaar in de ring staan weet je eigenlijk zeker dat het een leuke match gaat worden.
Voorspelling: Luke Harper

Nikki Bella (c) vs. Naomi
Diva’s Championship Match
20150402_LIGHT_ER_Match_HP_divas
Diva’s matches zijn allang geen ‘plaspauzes’ meer. De laatste jaren worden de matches in de diva’s division namelijk steeds beter, net als de skillsets van de diva’s zelf. Naomi krijgt meer mogelijkheden om zichzelf te laten zien, maar ik denk niet dat ze er al klaar voor is om daadwerkelijk een Diva’s Champion te zijn.
Voorspelling: Nikki Bella

Tyson Kidd & Cesaro (c) vs. The New Day
Tag Team Championship Match
20150420_THUMB_ER_Match_HP_TagMatch_Kickoff

Dit wordt een interessante match aangezien de attitude van The New Day de laatste tijd nogal drastisch is veranderd. Van good guys naar bad guys. Aangezien Tyson Kidd en Cesaro nou ook niet bepaald in de categorie ‘lieverdjes’ vallen ben ik erg benieuwd welke richting deze match op gaat. Ik speel het op safe.
Voorspelling: Tyson Kidd & Cesaro

Dat waren ze, alle matches van Extreme Rules op een rij. Ik ben benieuwd naar jullie voorspellingen! Laat ze horen via Twitter (@JaelLeonaJulia) met de hashtag #SportAm. Veel kijkplezier!

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

4 Reacties
 1. Klaas 8 jaar ago

  Kom op… Wel Dean steunen maar Luke Harper voorspellen. Beter wint Dean want dat zal dan net zijn eerste singles PPV overwinning worden. Als de WWE Writers Dean weer als verliezer booken dan ben ik echt pissed off. Als iemand het verdient dan is Dean het wel. Al vind ik Harper ook een badass, maar Dean is my man.

  • Jaël 8 jaar ago

   Helemaal mee eens Klaas, ik ga ook absoluut Dean aanmoedigen 🙂 Maar ik ben toch echt bang dat Harper gaat winnen.. We will see!

 2. Guy 8 jaar ago

  Het lijkt me te simpel gedacht dat Kane Seth Rollins helpt en hij de pot wint. Misschien is dit wel het moment dat Kane zijn rug keert naar the Authority en Orton de match pakt.

  • Jaël Gradenwitz 8 jaar ago

   Het ligt er nu denk ik te dik bovenop als Kane The Authority de rug toe keert.. Ik denk dat dat op een onverwachter moment gaat gebeuren.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen