MLS Recap: Columbus Crew wint tegen tien man Toronto FC

USATSI_8445746_167117740_lowres

De rode kaart die verdediger Justin Morrow incasseerde in de wedstrijd tussen de Columbus Crew en Toronto FC, betekende de ommekeer in een wedstrijd die tot dat moment op-en-neer ging. Tegen tien man wist Crew hun kansen goed te benutten en won de wedstrijd uiteindelijk eenvoudig met  2-0.

Rode kaart Morrow

In het eigen MAPFRE Stadium – waar 15.826 fans op de tribune zaten – kwamen de bezoekers vlak voor rust met tien man te staan. In de blessuretijd werd Morrow van het veld gestuurd na een tackle van achteren op de snelle Ethan Finlay. Morrow leek echter de bal te spelen, maar scheidsrechter David Gantar was onverbiddelijk en trok na beraad met zijn assistent de rode kaart, voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Een discutabele beslissing in de ogen van Toronto FC.  Met een man minder werd het een stuk eenvoudiger voor de thuisploeg.

Twee goede voorzetten

Tegen tien man wist Crew in vier minuten tijd, twee keer te scoren: Justin Meram (57ste minuut) ronde met het hoofd af na een strakke voorzet vanaf de rechterflank en Kei Kamare (61ste minuut) zette zijn voet tegen de bal na een voorzet van Waylon Francis. Kamare begon dit seizoen aan zijn tweede termijn bij de Crew, na in 2006-07 ook al een seizoen in Ohio gespeeld te hebben. En die periode is hij niet vergeten. Hij vierde zijn treffer op ludieke wijze met een knipoog naar de Crew’s geschiedenis, en vooral naar diens oude logo:

Week vrij

Beide ploegen hebben nu één wedstrijd gewonnen en één verloren in de Eastern Conference. Volgende week hebben alle heren een week vrijaf en zetten op 28 en 29 maart de competitie voort. Columbus Crew ontvangt de New York Red Bulls, Toronto FC gaat een dag later op bezoek bij Real Salt Lake.