Amerikaanse WK-sensatie staat voor transfer naar Europa

Door

 

Yedlin2

De carrière van DeAndre Yedlin zit momenteel in de lift. De 20-jarige back is gewild in Europa, en wordt al gelinkt met verschillende Europese topclubs. Afgelopen week werd Yedlin met Team USA uitgeschakeld op het WK.In de achtste finale bleek België net iets te sterk. Tegen de Belgen speelde Yedlin een sterke wedstrijd, en ook in de voorafgaande wedstrijden wist Yedlin een goede indruk te maken.

Europese topclubs in de race om Yedlin:

Zijn goede prestaties op het WK zullen naar alle waarschijnlijkheid beloond worden met een transfer naar een Europese club. Welke club Yedlin weet te contracteren is nog de vraag. Veel clubs dingen om de handtekening van Yedlin, en hij kan kiezen uit veel clubs. De afgelopen dagen ging zelfs het gerucht dat Yedlin zou zijn aangeboden bij RSC Anderlecht uit België. Maar er zijn meer clubs die Yedlin willen contracteren. Zo zouden ook Liverpool, AS Roma en Inter Milaan interesse hebben in de diensten van de 20-jarige dribbelaar. Het Engelse Liverpool FC zou zelf Yedlin uitnodigen voor een training-stage de aankomende dagen.

Anderlecht mooie tussenstap:

Mocht Anderlecht de Amerikaanse WK-sensatie willen vastleggen, dan moet het snel handelen. Aangezien de Belgen concurrentie hebben van de Europese top, zal het lastig worden voor Anderlecht om Yedlin te overtuigen. Toch zal een overstap naar een club als Anderlecht goed zijn voor de ontwikkeling van Yedlin. De Brusselaars spelen Champions League, en de Belgische competitie is een ideale tussenstap voor zijn ontwikkeling.

Yedlin uitgeleerd in de MLS:

Of er ook Nederlandse clubs interesse hebben in Yedlin is niet bekend. Het afgelopen seizoen kwam Yedlin uit voor de Seattle Sounders in de Amerikaanse MLS. In 2013 werd Yedlin verkozen tot MLS all-star, en werd hij al een paar keer opgenomen in het elftal van de maand.

Momenteel heeft Yedlin 7 interlands gespeeld voor Team USA, dit zullen er in de toekomst ongetwijfeld veel meer worden. In de Amerikaanse MLS zal Yedlin naar alle waarschijnlijkheid (voorlopig) niet meer spelen. De verwachting is dat hij voor de start van het nieuwe seizoen een nieuwe (Europese) club heeft gevonden.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen