Nagamura kopt Kansas City langs Chicago Fire

SKC-Fire_5-3-2015_BLD-15

Na een serie van drie wedstrijden zonder overwinning heeft Sporting Kansas City zich in eigen huis hersteld tegen Chicago. Invaller Paulo Nagamura maakte het enige doelpunt voor Sporting KC in een wedstrijd waarin beide teams grote kansen kregen.

Wisselkeeper belangrijk voor KC

Na de zwakke prestaties van de keeper Luis Marin in het 4-4 gelijkspel tegen Houston Dynamo, kreeg wisselkeeper Tim Melia de kans om zich te bewijzen. Dit is alweer de vijfde keeper die het doel van Sporting KC bewaakt sinds Jimmy Nielsen stopte in 2013.

In de eerste twintig minuten maakte Melia twee belangrijke reddingen: in de twaalfde minuut haalde hij een goed schot van Guly uit de linkerhoek. In de achttiende minuut kon hij een kopbal van Eric Gehrig nog net redden.

Na dertig minuten kreeg Sporting KC de controle over de wedstrijd. Nadat Dominic Dwyer in de dertigste minuut al een grote kans miste, was KC drie minuten later nog dichterbij een doelpunt, uit een vrije trap van Feillhaber kopte Kevin Ellis de bal vol op de lat.

Sporting KC bovenliggende partij tweede helft

In de tweede helft had Chicago Fire weinig in te brengen. Sporting KC had het meeste balbezit maar creëerde minder kansen dan in de eerste helft. Keeper Sean Johnson kon Chicago Fire vlak na rust nog redden, uit een mooie aanval van KC schoot Sinovic in de linkerhoek, Johnson kon met alle moeite de bal nog over tikken.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te lopen, maar in de 75e minuut kopte Paulo Nagamura Sporting KC naar de overwinning. Een perfecte aanval die begon bij Feillhaber eindigde met een voorzet van rechtsback Jalil Anibaba die Nagamura krachtig in de linkerhoek kopte.

Chicago Fire eindigde de wedstrijd nog met tien man omdat David Accam een slaande beweging maakte richting Anibaba. De rechtsback van Sporting KC ging gretig naar de grond en de scheids stuurde Accam met direct rood van het veld.

Met de overwinning stijgt Kansas City naar de vierde plek met vier punten achterstand op de gedeelde koplopers Vancouver Whitecaps en FC Dallas. Chicago zakt naar de vijfde plek van de Eastern Conference.