Seattle zegeviert in en tegen New York City

12_28Seattle Sounders heeft vannacht, dankzij twee doelpunten van Obafemi Martins en een goal van Clint Dempsey, de derde uitwedstrijd op rij gewonnen. In het met 25,384 supporters gevulde Yankee Stadium in The Bronx moest New York City FC het onderspit delven (1-3) tegen de gasten uit Seattle. Voor NYCFC was de derde nederlaag op rij en de zevende wedstrijd zonder overwinning.

Eerste helft
Ondanks het vele balbezit kreeg New York City een lesje in efficiëntie van Seattle. Na ruim twintig minuten spelen opende Obafemi Martins de score namens de Sounders. De Nigeriaan stond, na een steekpass van Marco Pappa, oog is oog met New York-keeper Josh Saunders en maakte geen fout in de afronding.

Tweede helft
In de tweede helft was New York wederom de dominante ploeg. Het veldoverwicht resulteerde acht minuten na de rust in de gelijkmaker. Mehdi Ballouchy krulde de bal vanaf zestien meter langs de kansloze Seattle sluitpost Stefan Frei. Ballouchy moest meteen na zijn doelpunt plaats maken voor David Villa.

Lang konden Villa en consorten niet genieten van de goal. Vier minuten later pakte Seattle opnieuw de leiding. Clint Dempsey passeerde Josh Saunders in de lange hoek met een droge knal.

In de 65ste minuut bewees Dempsey wederom zijn grote waarde voor de Sounders. De Amerikaans international wist Martins met een meesterlijke hakbal te bereiken. De Nigeriaanse sterspeler stelde, met zijn tweede goal van de avond, de overwinning veilig voor Seattle.

nycfc_0503150032Stand & programma
Seattle Sounders staat dankzij deze overwinning met zestien punten uit acht wedstrijden op de derde plek in de Western Conference. New York City FC doet het met zes punten uit negen wedstrijden een stuk minder en staan op de achtste positie in de Eastern Conference.

Zondag 9 mei gaat Seattle op bezoek bij Columbus Crew, New York City FC neemt het een dag later op tegen ‘stadsgenoot’ New York Red Bulls in Harrison, New Jersey.

Foto’s & Video: Major League Soccer