Voormalig voetballer Josh Lambo tekent bij NFL-club

Door

kicker-josh-lambo-texas-m_pg_600
Josh Lambo stond in het verleden te boek als groot voetbaltalent. Toch kwam hij nooit bij een club uit de Major League Soccer aan de bak. Lambo besloot te gaan studeren en zodoende kwam hij uiteindelijk in de National Football League terecht.

De carrière van Lambo startte al op jonge leeftijd, toen hij als veertienjarige een Generation Adidas contract ondertekende. De doelman stond te boek als groot Amerikaans talent. Hij werd opgemerkt door Everton. Bij die club liep hij in 2005 stage en ondertekende hij een soort van voorcontract, dat hem aan de Premier League-club verbond. Het idee was dat Lambo in Amerika bleef keepen, maar zodra hij een Grieks paspoort had (Lambo heeft Griekse voorouders), dan zou hij naar Everton kunnen komen.

Lambo 1

Het liep allemaal net iets anders dan gepland. Lambo werd in de Superdraft van 2008 door FC Dallas als achtste overall gepicked. Hij maakte zijn minuten in de MLS Reserve Division en werd nog uitgeleend aan FC Tampa Bay, waar hij zes duels voor speelde. Daarbij maakte hij zijn debuut in Amerikaanse jeugdelftallen tot 17 en tot 20 jaar. Tot een debuut in de Major League Soccer kwam het echter nooit. Lambo werd in 2011 vrijgelaten door FC Dallas.

Lambo liep nog wel stage bij DC United, maar toen dat op niets uitliep besloot hij om weer naar school te gaan. De universiteit van Texas om precies te zijn. Daar ging hij in de lente van 2012 bij het football team van de school. Als placekicker deed hij het niet onaardig. In 2014 was hij zelfs foutloos in alle 59 pogingen.

Tijdens de NFL Draft werd Lambo niet gepicked, maar afgelopen weekend werd bekend dat de San Diego Chargers hem een kans gaan geven. Volgende week begint zijn preseason.

Overigens is Lambo niet de eerste NFL-speler met een voetbalachtergrond. In het verleden speelde ook Caleb Sturgis in de hoogste American Football competitie, nadat hij eerst als voetballer bij Columbus Crew actief was.

Foto’s: Mlssoccer.com/NFL.com

Ook leuk om te lezen