‘Portemonneevolger’ kan naar MLS, na mislukt avontuur in Italië

Door

eto'o

Hij zit in de herfst van zijn carriére, maar Samuel Eto’o kan nog één avontuur aangaan in de Amerikaanse voetbalcompetitie. De voormalig topspits zit op een dood spoor bij zijn huidige club UC Sampdoria, waar hij mag vertrekken. Verschillende clubs uit de MLS hebben interesse getoond in Eto’o, die nog tot medio 2018 onder contract staat bij de Italiaanse club.

Mislukt avontuur

Bij de Italiaanse voetbalclub kwam hij 17 wedstrijden in actie, waarin hij 2 keer scoorde. In het afgelopen half jaar kon Eto’o weinig indruk maken, en voorzitter Massimo Ferrero, de Italiaanse dubbelganger van Johan Derksen, verwacht dat de 34-jarige Kameroener binnenkort weer vertrekt:

” Als het aan mij zou liggen zou hij zijn hele leven kunnen blijven, want hij is een speler die ik graag wilde hebben. Hij is een kampioen, maar als hij wil gaan dan kan hij zijn hart volgen… en zijn portemonnee.” Aldus Ferrero.

eto'o derksen
Afgelopen winter werd Eto’o met veel bombarie binnengehaald. Hij kon de hoge verwachtingen niet waarmaken.

Interesse

Nog altijd is er volop interesse voor Eto’o. Veel clubs zien de oud-speler van o.a. FC Barcelona en Inter Milan nog graag komen, en geloven erin dat hij het scoren nog niet is verleerd. Verschillende clubs uit de MLS houden de ontwikkeling van de voormalig-topspits in de gaten, maar Eto’o kan ook rekenen op Europese interesse.

https://youtu.be/lKS8wl4S_Gs

Ajax

Afgelopen zomer kon Eto’o naar Ajax. Naar verluidt had Marc Overmars zelfs in Parijs gesproken met zijn zaakwaarnemer over een mogelijk overgang. Uiteindelijk haakte Ajax af, en koos Eto’o voor een dienstverband bij Everton.

Of de hoofdstedelingen opnieuw gaat strijden om zijn handtekening is nog maar de vraag. Eto’o kan bij verschillende Europese en MLS clubs een waanzinnig salaris verdienen. Een transfer naar de MLS behoort tot de mogelijkheden, maar dan moeten geintresseerde clubs met veel geld op tafel komen.

https://youtu.be/fxZ6mWju868

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen