MLS: Colorado Rapids vernederen FC Dallas

CCRp-jXVEAA6HqLDe Colorado Rapids hebben vannacht een spectaculaire zege geboekt in en tegen Dallas. De overwinning was niet alleen onverwacht, maar ook vernederend: het werd 0-4.

De Rapids kenden een droomstart. Al na twee minuten moest Dallas-doelman Seitz de bal uit het net vissen, nadat Dominique Badji op knappe wijze een voorzet van Powers tot doelpunt promoveerde. Wat volgde was een half uur met kansen over en weer, maar het was de ploeg uit Colorado die opnieuw trefzeker was. Dit keer deed Dillon Powers het zelf, door – nu vanaf links – naar binnen te komen en met een vernietigend schot de o-2 binnen te knallen.

Na rust kreeg Dallas iets meer grip en kreeg bovendien een grote kans via Akindele, maar Colorado-keeper Clint Irwin redde knap. Uiteindelijk waren het weer de Rapids die trefzeker waren. Na zeventig minuten gooide Torres de wedstrijd in het slot door geklungel in de defensie van Dallas genadeloos af te straffen. De gifbeker was toen blijkbaar nog niet leeg voor de Texanen, want Colorado moest het mooiste doelpunt toen nog maken. Vlak voor tijd nomineerde Serna zich voor de verkiezing van goal of the week, door ruim 25 meter van het doel uit te halen en de bal vol in de kruising te jagen.

Ondanks deze pijnlijke nederlaag, behoudt FC Dallas de tweede trede van het erepodium dat de Western Conference is. De Colorado Rapids klimmen, na eindelijk weer eens een overwinning, omhoog naar de zesde plek met zes punten uit vijf wedstrijden.