Tiental NY Red Bulls wint eerste Hudson River Derby

Door

11051898_10152795940840264_6970992124008487863_o
Bradley Wright-Phillips was vorig jaar de topscorer van de Major League Soccer. Hij scoorde 27 doelpunten namens de New York Red Bulls. Dit jaar was hij wat minder begonnen, maar met twee doelpunten in de eerste Hudson River Derby tegen New York City FC bewees hij zijn klasse weer eens.

Reikhalzend
Amerikanen en dan vooral de voetbalgekke inwoners van New York hadden reikhalzend uitgekeken naar de allereerste derby tussen twee teams uit de Big Apple. En hoe moest deze nieuwe derby gaan heten? De één vond dat het de Hudson River Derby was en een ander noemde het weer the New York-City Clásico.

Kaarten
Welke naam de wedstrijd dan ook krijgt, vermakelijk was het zeker. Overtredingen, opstootjes, kaarten. De spelers gunden elkaar het licht in de ogen niet. Het was dan ook niet gek dat er een rode kaart werd getrokken, al was de aanleiding behoorlijk lullig.

Wright-Phillips
Bradley Wright-Phillips had zijn ploeg na drie minuten al op voorsprong gezet, dus de Red Bulls stonden nog aan de goede kant van de score. De vraag was hoe het de ploeg met een man minder zou vergaan.

Plaag
Nou, best aardig. NY Red Bulls had zelfs de betere mogelijkheden. Met name Lloyd Sam was een plaag voor de defensie van de gloednieuwe franchise van de City Football Group. Tien minuten na rust scoorde Wright Phillips zijn tweede. Het afmaken van een afgemeten voorzet vanaf links was een koud kunstje.

Onzichtbaar
New York City FC, dat met een onzichtbare David Villa speelde, deed nog wel wat terug, maar Red Bulls bleef de betere kansen krijgen. Een slotoffensiefje zonder de inmiddels gewisselde Villa leverde ook niets meer op.

Outsider
De Red Bulls lieten in de eerste Hudson River Derby zien dat ze een outsider voor de titel zijn. Een ploeg die je niet moet uitvlakken. Zeker niet als Bradley Wright-Phillips fit is. Ze staan nu op de zesde plaats met zestien punten uit negen duels. New York City FC doet het een stuk minder en staat in de onderste regionen, op de achttiende plaats met zes punten uit tien duels.

Foto: newyorkredbulls.com

Ook leuk om te lezen