Robbie Keane sluit aan bij top in strijd om Gouden Schoen

Door

Robbie Keane

Landon Donovan behaalde afgelopen weekend een MLS record door met twee doelpunten een carrière totaal van 136 doelpunten te realiseren. Maar volgens de SportAmerika redactie was de prestatie van Robbie Keane evenmin belangrijk. Keane stond aan de basis van beide recorddoelpunten en scoorde zelf ook nog een keer. Daarnaast toonden zowel Dominic Dwyer en Bradley Wright-Phillips vormbehoud en kwamen terecht op een gedeelde eerste plaats in de strijd om de Gouden Schoen.

Keane
Robbie Keane speelde een zeer sterke wedstrijd tegen de Philadelphia Union. Vroeg in de wedstrijd schoot hij zonder van tevoren te kijken de bal subtiel op de lat. Het was een voorbode voor wat nog zou komen. Een half uur later gaf hij een knappe assist op Donovan, waardoor de Amerikaan eindelijk in staat was om zijn recordgoal te maken.

Een fout in de verdediging van Philadelphia stelde Keane even later in staat zelf te scoren na de bal subtiel door de benen van de keeper te schieten. En tien minuten voor tijd voegde hij er door een één-tweetje met Donovan nog een assist aantoe. De Ier sluit hierdoor aan bij de top in het Gouden Schoen klassement en staat met een totaal van zeven goals op plaats vijf.

Wright-Phillips
Ondanks dat de New York Red Bulls bezig zijn aan een negatieve reeks gaat Bradley Wright-Phillips gewoon door met scoren. In de onderlinge ontmoeting met de Portland Timbers, die uiteindelijk met 2-1 werd verloren, scoorde hij zijn tiende van het seizoen uit een penalty. Wright-Phillips wist in de afgelopen zes wedstrijden maar liefst negen keer het net te vinden.

Dwyer
Ook Dominic Dwyer toont vormbehoud. Hij zorgde er in de wedstrijd tegen Toronto FC hoogstpersoonlijk voor dat de ploeg uit Canada puntverlies leed. Dwyer hield Toronto met twee goals op een 2-2 gelijke stand. Hij stijgt hierdoor naar plek één in de strijd om de Gouden Schoen, maar moet deze plek delen met Bradley Wright-Phillips.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen