Fernandez redt punt voor Portland

Houston Dynamo v Chicago Fire

Portland heeft ternauwernood één punt overgehouden aan het thuisduel met Chicago Fire. In het Providence Park was de thuisploeg weliswaar qua veldspel de bovenliggende partij, maar leidde Chicago een groot deel van de wedstrijd. Nieuwkomer Gaston Fernandez zorgde er in de slotfase voor de Portland in elk geval een punt in eigen huis hield: 1-1.

De formatie uit Chicago was qua opstelling ideaal om countervoetbal mee te spelen. Met Amarikwa, Alex en Joya had de ploeg drie pijlsnelle aanvallers en hiermee werd Chicago dan ook snel gevaarlijk. Een vroege uitbraak van Alex werd nog onschadelijk gemaakt, maar na twintig minuten spelen troefde Amarikwa zijn directe tegenstander af. Portland-verdediger Paparatto moest een overtreding maken en de scheidsrechter gaf Chicago een penalty. Controleur Larentowicz klaarde dit karwei gemakkelijk en stuurde Donovan Ricketts de verkeerde kant op. Chicago leidde en dat was voor Portland het startsein om vol op de aanval te gaan spelen.

Dit gebeurde met name in de tweede helft. Portland drong Chicago terug en was via Diego Valeri en Maximiliano Urruti dicht bij de gelijkmaker, maar mede door goed keeperswerk van Sean Johnson hield Chicago stand. Toen ook Portland-aanvoerder Will Johnson een kwartier voor tijd een opgelegde mogelijkheid miste leek het een frustrerende nederlaag te gaan worden voor Portland. Tien minuten voor tijd was het echter Gaston Fernandez, de nieuwe Argentijnse spits, die via een rebound Portland alsnog een punt bezorgde. Dit deed hij vorige week eveneens, toen hij in de blessuretijd scoorde tegen Philadelphia. De nieuwkomer is tot nu toe dus goed waard bij een verder moeilijk scorend Portland.

Chivas USA 1 – 1 Vancouver Whitecaps