New England en Toronto houden elkaar in evenwicht

Juan Agudelo Toronto FC New England Revolution

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dus eindigde de strijd tussen New England en Toronto vannacht in een gelijkspel. De Revs brengen daarmee hun ongeslagen thuisreeks op vijftien wedstrijden.

Passing-clinic
Jermaine Jones keerde vannacht na vijf weken terug in de as van New England, na een hernia operatie. Aan de hand van de captain gaven de Revs in de eerste helft een passing-clinic, met 83 procent geslaagde passes. Het leidde na 32 minuten tot de voorsprong, toen Juan Agudelo op aangeven van London Woodberry de bal binnenkopte (1-0).

Bradley
Voor rust kreeg Toronto de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar de inzet van Sebastian Giovinco werd gekeerd door doelman Shuttleworth. Vlak na rust was het wél raak. Aanvoerder Bradley zette een dribbel in die hem in de vijandelijke zestien bracht. Vervolgens schoof hij het leder langs een verbouwereerde Shuttleworth (1-1).

In de slotfase kreeg New England nog twee goed mogelijkheden. Zes minuten voor tijd verzond Nguyen een prima pass richting Andy Dorman, maar Toronto ‘goalie’ Konopka bracht redding. Luttele minuten later was het wederom Nguyen die voor gevaar zorgde, maar de USMNT-international schoot de bal ternauwernood naast de paal. Een 1-1 eindstand bleek daarna onvermijdelijk.

Blessure Altidore
In de eerste helft moest Toronto-aanvaller Jozi Altidore al gauw het veld verlaten. De ex-Alkmaarder verrekte zijn hamstring bij het verzenden van een voorzet. Hij lijkt hierdoor de oefenwedstrijd van de Verenigde Staten tegen Nederland te missen. Deze wordt op 5 juni afgewerkt in de Amsterdam Arena.

De Revs staan door het gelijke spel met negentien punten op een tweede plek in de Eastern Conference. Toronto staat met negen punten minder op de vijfde plek. New England moet aankomende woensdag op bezoek bij Sporting Kansas City. Het Canadese Toronto ontvangt drie dagen later Portland Timbers.