Het moment van de waarheid voor Clippers en Rockets

james-harden

De Los Angeles Clippers wonnen in de eerste ronde na zeven duels van de San Antonio Spurs. In de tweede ronde stuitte men vervolgens op de Houston Rockets. Even leken de mannen van coach Doc Rivers al na vijf wedstrijden klaar te zijn, maar vanavond staat toch echt de zevende en beslissende wedstrijd op het programma.

Game 1: Clippers – Rockets (117-101):
De eerste wedstrijd was zeker niet best. In de eerste helft hadden beide ploegen samen 27 (!) turnovers. Het was daarnaast een duel tussen twee van de beste centers van de NBA, Dwight Howard en DeAndre Jordan. Beide spelers hadden drie blocks in de eerste 24 minuten. De Rockets bleven lang bij, maar in het laatste kwart liepen de Clippers hard weg. Houston kwam namelijk bijna vier minuten niet tot scoren. Uiteindelijk zou Los Angeles met 117-101 winnen.

Chris Paul speelde vanwege een blessure de hele wedstrijd niet. Iets wat de overwinning alleen nog maar knapper maakte. Blake Griffin speelde een geweldige wedstrijd. De power forward noteerde een triple-double met 26 punten, veertien rebounds en dertien assists. Dwight Howard was de beste man aan de kant van de Rockets. De center had 22 punten, tien rebounds en vijf blocks. Shooting guard James Harden speelde redelijk. De guard had twintig punten en gaf twaalf assists. Daarentegen leed hij negen (!) turnovers.

Game 2: Clippers – Rockets (109-115):
De Rockets gingen er met de twee wedstrijd vandoor. Opnieuw speelde CP3 niet mee. Griffin speelde weer geweldig. De power forward had 26 (!) punten in de eerste helft. Hij raakte elf van zijn veertien schoten. Houston nam een bizar aantal van 64 (!) vrije worpen. Men raakte er 42. Howard ging 8-uit-21. De Rockets wonnen de wedstrijd met 115-109.

Harden, die in het vierde kwart opstond, noteerde 32 punten, zeven assists en drie rebounds. Toch had hij opnieuw erg veel turnovers, namelijk zeven. Griffin zou na zijn geweldige eerste helft uiteindelijk eindigden met 34 punten, vijftien rebounds en vier assists.

Game 3: Rockets – Clippers (99-124):
De Clippers wonnen in eigen huis erg gemakkelijk het derde duel. Paul keerde terug van zijn blessure. Het werd de wedstrijd van Austin Rivers, de zoon van coach Doc Rivers. De guard was goed voor 25 punten. Vooral in het derde kwart was hij erg belangrijk. Naast Rivers was ook J.J. Redick erg belangrijk. Hij maakte 31 punten. James Harden noteerde een double-double aan de kant van de Rockets met 25 punten en elf rebounds. Dit keer had de shooting guard ‘slechts’ vijf turnovers.

Game 4 Rockets – Clippers (95-128):
Ook de vierde wedstrijd werd erg gemakkelijk gewonnen door de Clippers. Het verhaal van de wedstrijd was DeAndre Jordan. De center van Los Angeles nam 28 vrije worpen (!) in de eerste helft, een nieuw NBA-record. Uiteindelijk zou hij er in totaal 34 nemen, waarvan hij er veertien maakte. De Rockets speelden in de eerste helft nog goed, maar werden in de rest van de wedstrijd weggespeeld door de Clippers. In de laatste drie kwarten van de wedstrijd maakte Los Angeles 36 (!) punten meer, waardoor men met 128-95 won.

Jordan werd met 26 punten de topscorer aan de kant van de Clippers. Daarnaast pakte hij zeventien rebounds. Harden maakte de meeste punten voor de Rockets met 21. Ook was hij goed voor acht rebounds, zes assists en slechts één turnover.

Game 5 Clippers – Rockets (103-124):
Harden leidde met zijn eerste triple-double ooit in de play-offs de Rockets naar de overwinning in de vijfde wedstrijd. Met zeven minuten te gaan in het derde kwart stond Houston met 22 punten voor. De Clippers kwamen nog terug tot dertien punten, maar daar zou het uiteindelijk bij eindigden. Beide ploegen namen in totaal 69 vrije worpen en de wedstrijd duurde twee uur en 34 minuten. En het was geen duel, dat werd vertraagd door timeouts aan het eind van de wedstrijd. De Rockets wonnen namelijk dik met 124-103.

Harden was goed voor 26 punten, elf rebounds en tien assists. Griffin was wederom de beste speler bij de Clippers. Hij had dertig punten en zestien boards.

Game 6 Rockets – Clippers (119-107):
De Clippers leken lang op weg naar de Western Conference Finals, maar in het vierde kwart ging het helemaal fout. De Rockets scoorden veertig punten tegenover maar vijftien punten van de Clippers. Josh Smith en Corey Brewers zorgden er samen voor dat de achterstand van negentien punten ongedaan werd gemaakt. De Rockets wonnen het zesde duel met 119-107.

Harden speelde minder dan dertig minuten en werd de topscorer aan de kant van de Rockets. De guard scoorde 23 punten. Ook Dwight Howard was erg belangrijk met twintig punten en 21 (!) rebounds. Smith en Brewer hadden samen 38 punten. Point guard Paul was de beste man aan de kant van LA. CP3 noteerde bijna een triple-double met 31 punten, elf assists en zeven rebounds.

De zevende en beslissende wedstrijd vindt vanavond plaats in het Toyota Center in Houston. Het duel begint om 21:30 (Nederlandse tijd). Mocht LA vanavond winnen dan is het de eerste keer in de clubgeschiedenis, dat de club de Western Conference Finals haalt.

Foto’s: Getty Images & Twitter