MLS: Philly verrast in Kansas

Philadelphia Union v Sporting Kansas City

Philadelphia Union heeft vannacht verrassend weten te winnen van Sporting Kansas City. Philadelphia, dat voor het eerst sinds tien wedstrijden weer eens won, deed dit nota bene in Kansas. De thuisploeg leek tien minuten voor tijd nog een punt veilig te stellen, maar de bezoekers uit Philadelphia wonnen: 1-2.

Het leek voor Kansas een uitgelezen kans om punten te pakken. Thuis tegen het zwakke Philadelphia en voorlopig voor de laatste keer met sterspelers Graham Zusi en Matt Besler. Zij sluiten deze week aan bij de Amerikaanse selectie en zullen voorlopig niet beschikbaar zijn voor hun club. De wil om te winnen straalde echter niet van de ploeg af, waar ook Philadelphia in de eerste helft een erbarmelijk niveau haalde. Wel begon Philadelphia sterk aan de tweede helft. Nadat Kansas-keeper Eric Kronberg een rebound moest toestaan was Danny Cruz er als de kippen bij om de uitploeg op voorsprong te zetten.

Het antwoord van Kansas liet lang op zich wachten. In minuut tachtig leek Dominic Dwyer op aangeven van Paulo Nagamura te zorgen voor in elk geval een punt, maar slechts één minuut na de gelijkmaker zorgde Cristian Maidana voor de driepunten van Philadelphia. Hij schoot prima in de verre hoek en liet Kansas achter zonder punten én zonder koppositie. Kansas moet de kop in de Western Conference laten aan Seattle, dat twee punten meer heeft. Philadelphia staat na de winst op plek zes in de Eastern Conference.