MLS: New York worstelt zich langs Dallas

Toronto FC v New York Red Bulls

De New York Red Bulls hebben vannacht in de uitwedstrijd tegen FC Dallas een moeizame overwinning uit het vuur gesleept. Geholpen door een vroege rode kaart en een gemiste penalty aan de kant van FC Dallas, wist de ploeg uit de Big Apple haar derde overwinning in de laatste vier wedstrijden binnen te halen. Bradley Wright-Phillips werd uiteindelijk de matchwinner door voor de enige goal te zorgen: 0-1.

Dallas, dat het seizoen goed begonnen is, werd in het mooie affiche met de Red Bulls vooral de dupe van de eigen onkunde. Middenvelder Je-Vaughn Watson dupeerde zijn ploeg door ze al na tien minuten te verlaten na het ontvangen van een zeer terechte rode prent. Watson ging er op belachelijke wijze in bij Tim Cahill en de scheidsrechter had dan ook geen keuze. Watson moest vertrekken en Dallas speelde de overige tachtig minuten met een man minder.

Ondanks de numerieke meerderheid kon New York geen serieuze druk uitoefenen op het doel van Dallas, dat de wedstrijd neutraliseerde en er zelf af en toe gevaarlijk uit kwam. De thuisploeg kreeg zelfs dé kans om op voorsprong te komen toen Danny Garcia in het strafschopgebied neergelegd werd door Tim Cahill. De scheids gaf Dallas een penalty, die door Blas Perez niet goed genoeg ingeschoten werd. Luis Robles kon zich op deze manier onderscheiden en de stand in evenwicht houden.

Tien minuten voor tijd was het uiteindelijk toch New York dat aan het langste eind trok. De wat vermoeid ogende Dallas formatie moest toestaan dat Thierry Henry uitbrak aan de rechterkant. Hij toonde juist op het moment dat het écht nodig was zijn klasse door het overzicht te houden, niet voor eigen succes te gaan, maar Bradley Wright-Phillips in staat te stellen om de wedstrijd in het voordeel van de Red Bulls te beslissen. Door de winst pakt New York de gedeelde koppositie in de Eastern Conference, terwijl FC Dallas op de derde plek in de Western Conference staat.

Sporting Kansas City 2 – 0 Columbus Crew
Eén van de medekoplopers van de Red Bulls in de Eastern Conference is Kansas. Zij klommen door een degelijke thuisoverwinning over Columbus Crew heen, dat met twee punten minder op plek vier staat. Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door rechteraanvaller Jacob Peterson. De marge bleef lang in stand in een niet al te boeiende wedstrijd. In de vijfde minuut van de blessuretijd besliste Claudio Bieler de wedstrijd definitief: 2-0.