New York City FC en Houston Dynamo in evenwicht

ooyala-thumb-401241433035884

New York City FC zal deze zomer zich zo veel mogelijk moeten versterken, willen ze ook maar een kans maken om de Playoffs te halen. Na dertien speelrondes staan de nieuwkomers onderaan met slechts een overwinning. Ook zaterdagavond werden de volle drie punten niet gehaald, in een gelijkspel met Houston Dynamo: 1-1

Vroege voorsprong Dynamo

Al na een kwartier kwam de thuisploeg op achterstand, nadat Dynamo spits Will Bruin uit een corner hard uithaalde en keeper Josh Saunders kansloos liet.
New York had het meeste balbezit, maar werd geen enkel moment echt gevaarlijk. De grootste kans in de eerste helft kwam al in de tweede minuut, toen David Villa rakelings naast schoot na een mooi een-tweetje met Sebastian Velasquez.

David Villa kreeg kort voor rust de kans om zijn ploeg gelijk te zetten, toen scheidsrechter Sorin Stoica een penalty gaf voor een handsbal van Raul Rodriguez. Villa schoot vanaf elf meter zijn derde goal binnen en zette de 1-1 eindstand op het bord.

Beide ploegen maken kansen niet af

In de tweede helft ging NYFC beter spelen en kreeg het nog een paar kansen om op voorsprong te komen. Vooral de invaller Kwadwo Poku zorgde voor meer dreiging. In de 90e minuut maakte hij een mooie actie en gaf hij in de zestien voor, Jeb Brovsky kopte in en Houston keeper Tyler Deric kon nog met alle moeite redden.

Met het gelijkspel blijft New York City helemaal onderaan staan in de Eastern Conference, met slechtst acht punten uit dertien wedstrijden. Houston Dynamo staat achtste in de Western Conference met zeventien punten uit veertien wedstrijden.