MLS: Houston en Portland in evenwicht

Portland Timbers v Houston Dynamo

Zondag stond het duel tussen twee slow-starters van het MLS-seizoen op het programma. In Houston nam de thuisploeg het voor ruim twintigduizend toeschouwers op tegen Portland Timbers. Na een redelijke eerste helft was de stand in evenwicht door goals van Will Bruin en Gaston Fernandez. In de dramatische tweede helft viel er voor de toeschouwers weinig te genieten en zo bleek de ruststand uiteindelijk ook de eindstand: 1-1.

Houston had voorgaand aan deze wedstrijd al vijf wedstrijden achtereen niet weten te winnen, terwijl Portland dit seizoen zelfs helemaal nog geen wedstrijd gewonnen had. Houston begon desondanks goed en agressief. De ploeg kreeg daarnaast een impuls door de teruggekeerde Brad Davis. Hij leverde na ruim een kwartier een geweldige voorzet af op spits Will Bruin, die simpel kon binnenkoppen en de thuisploeg op voorsprong zette.

Portland wist er qua spel niet zoveel tegenover te stellen, maar kwam na een ruim halfuur spelen op een ietwat gelukkige manier op gelijke hoogte. Portland-middenvelder Kalif Alhassan bracht de bal voor het doel, zijn voorzet werd afgeslagen maar belandde voor de voet van Gaston Fernandez, die zijn derde seizoenstreffer maakte.

De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer een lange zit. Houston kwam niet verder dan een kopkans voor Giles Barnes, terwijl Portland via Bruin nog eenmaal dichtbij de winnende treffer was. Het bleef echter bij een gelijkspel, waardoor de slechte reeksen van beide teams zich voortzetten. Houston staat na dit weekend op plek zeven in de Eastern Conference, terwijl Portland, vorig jaar achter Real Salt Lake nog het beste team uit de Western Conference, draagt nu de rode lantaarn.