MLS Recap: Wednesday Night Soccer

e1524a30-9689-11e4-9b44-0f7bdf4e7186_lampard_nycfc

Afgelopen nacht stonden er drie wedstrijden op het programma. Toronto ging op bezoek bij het New York City van onder andere Lampard en David Villa. San Jose Earthquakes ontvingen Drogba en co (Montreal Impact). Maar de match om naar uit te kijken was toch wel New England Revolution tegen de New York Red Bulls. Beide ploegen draaien mee bovenaan de Eastern Conference, het verschil tussen beide ploegen bedraagt 2 punten in het voordeel van de Red Bulls (die dan ook nog eens twee matchen minder hebben gespeeld). We overlopen voor jullie de belangrijkste zaken van de gespeelde wedstrijden.

New England Revolution – New York Red Bulls 2-1
De topper in het Oosten. New England kon bij winst de leiding nemen, dus aan motivatie was er geen gebrek. De wedstrijd loste meteen de verwachtingen in. Fagundez bracht New England na één minuut al op voorsprong.

Lang konden de Revs niet genieten van hun voorsprong. In de 5e minuut kon Grella met een knotsgekke goal gelijkmaken. De bal kwam via de lat voor zijn voeten en Mike twijfelde niet. Zijn vierde wedstrijd op rij dat hij de netten weet te vinden. Man in form.

Daarna was het wachten tot de laatste minuten van de eerste helft voor nog wat opwinding. Eerst kreeg New England een heel goede kans om op 2-1 te komen, maar McCarty kon de bal nog van de lijn halen.

Wat later kregen ze nog een goede kans, maar toen stond doelman Robles in de weg. Zo konden we gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft was het wachten tot de 65e minuut op nog eens echt gevaar. Het was opnieuw New England die kwam opzetten en ditmaal ging de bal er wel in. De verdediging dacht nog aan offside, maar Rowe kon de stand op 2-1 brengen.

Daarna kwamen beide ploegen niet verder dan wat hete standjes. New England kon de match nog uitcounteren, maar vergat de wedstrijd te beslissen. Zo eindigde deze topper op een 2-1 overwinning en springt New England over New York Red Bulls naar de leidersplaats. De Revs hebben nu 46 punten uit 29 wedstrijden, de Red Bulls hebben 45 punten uit 27 wedstrijden.

New York City FC – Toronto FC 2-0
De meest gestelde vraag voor deze wedstrijd was “hoeveel doelpunten gaat Giovinco maken tegen de zwakke New York City-verdediging”. Om de tweede ploeg uit New York nog wat minder moed te geven kon David Villa niet meedoen wegens een blessure.

Maar het was verrassend genoeg New York City die de beginfase in handen nam. Toronto kwam er niet echt aan de pas. De eerste kansjes waren voor NYCFC en na 20 minuten bracht Lampard hun dan ook op voorsprong. Zijn allereerste doelpunt in de Major League Soccer.

CPELo63WIAAIvSl

Daarna kwam Toronto meer in de wedstrijd en kreeg het enkele kansen, maar scoren lukte niet. New York City kreeg het wel nog moeilijk in de laatste 5 minuten van de eerste helft, maar mocht toch gaan rusten met een 1-0 voorsprong. Hiernaast kan je trouwens alle passes zien die Pirlo gegeven heeft in de eerste helft, zoals we hem kennen. De Italiaan gaf 43 passes, waarvan er maar liefst 40 aankwamen.

De eerste kansen in de tweede helft waren nog voor New York City, maar daarna was het even allemaal Toronto wat de klok sloeg. Doelman Saunders liet zich echter niet doen en liet niets binnen. Het was echter New York City die nog eens kon scoren. Mullins kon een goed getrapte corner binnenkoppen. NYCFC zowaar 2-0 voor tegen Toronto.

In het slot van de wedstrijd viel er niet veel meer te beleven. Toronto legde zich erbij neer dat ze de mindere waren en New York City kon het rustig uitspelen. Ze wonnen verrassend met 2-0 en komen zo op 31 punten uit 29 wedstrijden. Toronto staat vijfdes met 37 punten uit 28 wedstrijden.

San Jose Earthquakes – Montreal Impact 1-1
Bij Montreal kregen enkele sterkhouders rust, dat waren onder andere Piatti en Drogba. Laurent Ciman mocht dan weer niet meedoen wegens schorsing. De wedstrijd kwam traag op gang en het was wachten tot een echte kans. Die kwam er toen de verdediging van Montreal knullig in de fout ging. Wondolowski kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld en zo’n kans moet je hem natuurlijk niet geven.

Enkele minuten na de rust ging Ambroise Oyongo van Montreal gruwelijk in de fout. De verdediger kreeg dan ook terecht rood voor deze actie.

Montreal mocht dus verder met 10 man, maar gek genoeg kregen ze nu wel grote kansen en kon men zelfs scoren! Toegegeven, doelman Bingham werkt wel heel hard mee, maar daar trekt men zich in Canada niets van aan! Na 65 minuten staat het weer gelijk na een doelpunt van Kyle Bekker.

San Jose probeerde nog, want de drie punten waren een must voor hun. Zeker tegen deze veredelde B-ploeg van Montreal. Het bleef jammerlijk 1-1 en daar was vooral Montreal heel tevreden mee. De Canadese ploeg heeft nu 33 punten uit 26 wedstrijden en staat daarmee op een zesde plaats in het Oosten. De Earthquakes heeft er 40 uit 29 wedstrijden en blijft staan op een zevende plaats in het Westen.