Josh Saunders grote man bij New York City FC

062015_NYC_callout1New York City FC heeft vannacht in Toronto, Canada de derde overwinning op rij in de MLS gepakt. De ploeg van coach Jason Kreis zegevierde in het Eastern Conference duel tegen Toronto FC: 0-2. De Spaanse superster David Villa bewees zijn waarde voor City: beide doelpunten kwam op zijn naam. Grote uitblinker aan de kant van NYCFC was doelman Josh Saunders, de 35-jarige sluitpost wist met een aantal fabuleuze reddingen de nul te houden.

Hoog tempo
In een wedstrijd waar het tempo buitengewoon hoog lag was het vooral Toronto FC dat de aanval zocht. Na acht minuten spelen viel het eerste doelpunt echter aan de kant van de gasten uit The Big Apple. Toronto FC-middenvelder Benoit Cheyrou kreeg de bal op een knullige manier tegen zijn hand in het strafschopgebied en scheidsrechter Allen Chapman wees op gedecideerde wijze naar de stip. De klus werd vanaf elf meter geklaard door aanvoerder David Villa.

Onneembare vesting
De thuisploeg ging direct opzoek naar de zo gewenste gelijkmaker, maar stuitte keer op keer op de onneembare vesting genaamd Josh Saunders. Ook in de tweede helft kwam Toronto FC sterkt uit de startblokken. Vier minuten na de rust was de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker. De kopbal van Justin Morrow werd op katachtige wijze gepareerd door Saunders.

Cadeautje
Ondanks het veldoverwicht kon Toronto FC het net niet vinden. En als je ze zelf niet maakt dan vallen ze negen van de tien keer aan de andere kant. Zo ook vannacht. In de 57ste minuut leverde Toronto-verdediger Eriq Zavaleta de bal, in de buurt van het eigen strafschopgebied, in bij Mix Diskerud. New York speelde het cadeautje van Zavaleta op professionele wijze uit en vedette Villa tekende voor zijn tweede goal van de avond.

Stand
Dankzij deze overwinning heeft New York City FC de rode lantaarn in de Eastern Conference overgedragen aan Chicago Fire, de New Yorkers staan met zeventien punten uit veertien wedstrijden op de achtste plek. Toronto FC staat met negentien uit dertien op de vierde plek in het oosten.