CCL: Goede uitgangspositie Montreal dankzij Dilly Duka

Door

Montreal Impact v New York Red Bulls
Opgeheven koppies bij Montreal Impact. De Canadese ploeg uit de Major League Soccer verschafte zichzelf een prima uitgangspositie in de Noord-Amerikaanse Champions League door bij het Mexicaanse Pachuca twee uitdoelpunten te scoren. Met dank aan Dilly Duka.

Geen formaliteit
Terwijl de andere MLS-teams zich voorbereiden op de competitiestart, moest Montreal Impact alweer aan de bak. En niet tegen de minste. Drievoudig CCL-winnaar Pachuca, dat in eigen huis speelt en bovendien de competitie al is begonnen, dat is op voorhand geen formaliteit.

De twee doelpunten die de Mexicaanse tegenstander binnen twaalf minuten scoorden, onderstrepen dat. Daarbij moet wel gezegd worden dat de nummer veertien van de LigaMX over het nodige geluk beschikte. Zo werd een doeltreffende vrije trap van Heriberto Olvera van richting veranderd en kreeg Ariel Nahuelpan de bal fortuinlijk in zijn bezit voordat hij de gelijkmaker binnen tikte.

Wedstrijd van zijn leven
Het waren de enige echt gevaarlijke momenten van Pachuca, wat volledig de verdienste is van Montreal. Het team van Frank Klopas was in offensief opzicht zelfs de betere. De twee belangrijke uitdoelpunten waren dan ook meer dan terecht.

Dilly Duka, die de wedstrijd van zijn leven speelde, verzorgde de doelpunten die Montreal een goede uitgangspositie voor de return schonk. De 25-jarige linksbuiten plaatste in de eerste helft de bal vanaf randje zestien met een schuiver in de linkerhoek, waarna hij in de tweede helft een rebound binnenschoot.

Laurent Ciman als aanjager
Na de twee tegentreffers rechtte Montreal knap de rug. Verdediger Laurent Ciman ontpopte zich als aanjager van het team dat Pachuca met man en macht bestreed. Louis van Gaal zou trots zijn op de fitheid van zijn spelers als hij in de schoenen van coach Klopas had gestaan. En dat zegt veel.

Teamprestatie
Hoewel de prestatie van Duka het meest uit het oog sprong, werd na afloop de teamprestatie geroemd. Ciman: “We speelden goed als team. Het uitresultaat mag er zijn, maar de tegengoals hadden voorkomen kunnen worden. We hadden met een clean sheet terug kunnen keren naar Montreal”, aldus de Belg die geen goed woord over had voor de scheidsrechters. “Ze waren slechter dan in België en dat is veelzeggend.”

Matchwinner Duka had naar eigen zeggen maar één focus tijdens de wedstrijd: “Ik dacht: ‘Overleef de eerste helft en overleef de negentig minuten’. We lieten op het veld zien dat we een team zijn. Het maakte mij niet uit wie de doelpunten scoorde. Dat neemt niet weg dat ik deze doelpunt koester, maar tijdens de wedstrijd kon het mij weinig schelen.”

Volgende week return
Over een week kunnen Duka’s doelpunten pas echt op waarde worden geschat. Dan komt Pachuca op bezoek in Canada. De inzet is een plaats in de halve finale van de CCL.

Recap:

Ook leuk om te lezen