MLS Weekend Round-up: New York klopt LA

De New York Red Bulls hebben de topper in de MLS weten te winnen. In eigen huis werden de bezoekers uit Los Angeles met de kleinst mogelijke marge verslagen: 1-0. De overwinning kwam pas in de blessuretijd tot stand, toen Cahill, de man in grote vorm, tekende voor de enige goal van de wedstrijd.

New York Red Bulls v Portland TimbersTopwedstrijden op papier vallen vaak tegen in de uitvoering en dat was ook dit keer het geval. De twee grootste namen uit de MLS namen het tegen elkaar op, waarbij New York door het thuisvoordeel en de betere recente vorm als lichte favoriet gezien werd. In de beginfase was het echter LA Galaxy dat het initiatief nam, al leidde dit niet tot serieuze mogelijkheden.

De eerste serieuze kans was voor New York, dat via Espindola uitbrak. Zijn schot passeerde Cudicini, maar werd uitstekend voor de lijn weggehaald door DeLaGarza. Vlak voor de pauze was ook Galaxy dichtbij de openingstreffer, toen Keane een vrije trap schitterend inschoot, maar deze stijlvol gered werd door Luis Robles.

Na de rust kwam de wedstrijd wat losser, met name door het goede aanvallende spel van LA Galaxy. De ploeg wist in de tweede helft enkele goede mogelijkheden te creëren waarbij met name Keane en Donovan wat scherper in de afronding hadden kunnen zijn. Op basis van het veldspel had de overwinning dus eerder toebehoord aan LA, maar de bekende voetbalwet luidt dat wanneer je de kansen niet afmaakt, dat de goal aan de andere kant zal vallen.

Dit gebeurde ook deze keer, en voor de Galaxy op een uiterst pijnlijk moment. Toen de blessuretijd net ingegaan was kregen de Red Bulls een vrije trap op een gevaarlijke positie. Met de fenomenale trap van Juninho hebben de Red Bulls op dit gebied natuurlijk een echt wapen in huis, en dat bleek ook deze keer. Juninho legde de bal panklaar in het strafschopgebied en de kopsterke Cahill kon de bal binnenkoppen. Hiermee bewees Cahill opnieuw van grote waarde te zijn voor de Red Bulls, zoals dat de laatste weken vaak het geval is.

Door de overwinning behouden de Red Bulls de koppositie in de Eastern Conference en is de ploeg nu zes wedstrijden ongeslagen. Galaxy maakt een mindere fase door en verloor drie van haar laatste vier wedstrijden. Galaxy bezet momenteel de vierde positie in de Western Conference.

Seattle Sounders – FC Dallas, 4-2
Koploper uit de Western Conference FC Dallas verloor dit weekend verrassend op bezoek bij de Seattle Sounders. Na een sterk eerste halfuur stond de thuisploeg met 2-0 voor door goals van Johnson en Neagle. In het eerste kwartier na de pauze herstelde Dallas op knappe wijze de balans door goals van Cooper en Michel, maar in het laatste halfuur moest Dallas zich toch gewonnen geven. Johnson en oude bekende Martins zorgden voor de 4-2 eindstand. Ondanks de nederlaag blijft soeverein koploper.

Houston Dynamo – New England Revolution, 0-2
Houston, hoogvlier in de Eastern Conference, leed een verrassende thuisnederlaag tegen New England. De wedstrijd werd ontsierd door een vechtpartij aan het einde van de eerste helft waarbij Boswell (Houston) en McCarthy (New England) een rode kaart kregen. In de tweede helft volgde een spannend schouwspel waarin New England uiteindelijk het best met de kansen omsprong. Dankzij Fagundez en een late eigen goal van Clark pakte New England een hele knappe overwinning.

Toronto FC – Columbus Crew, 0-1

Vancouver Whitecaps – Portland Timbers, 2-2

Philadelphia Union – Chicago Fire, 1-0

San Jose Earthquakes – Colorado Rapids, 1-1

D.C. United – Sporting Kansas City, 1-1

Chivas USA – Real Salt Lake, 1-4