ING: Songfestival rap editie

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse en Lennart Beishuizen wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

inglennart

Hey Eva!

Heb je ook zo genoten van het Songfestival? Ik kijk bijna elk jaar wel even. Leuk amusement, want het is soms best aardig en soms hilarisch slecht.

Dat bracht mij op een idee: ING in rijmvorm? Hier kunnen we ons mee inschrijven. Wij rappen en ik denk dat Ingmar wel wat beats kan droppen. Komt-ie:

Oklahoma City Thunder v Memphis Grizzlies - Game FourBij ING nemen we het nieuws door van de afgelopen week. Niet altijd het belangrijkste, maar wel wat ons het leukste leek. Zo was daar de Thunder met Kevin Durant. Die vlogen eruit want hij speelde als een natte krant. De Pacers zijn door want de Knicks waren niks en ook natuurlijk de Spurs en de Heat, maar je bent wel een blinde als je dat niet van tevoren ziet.

Nu is de vraag: wie gaan er nu door? Ik denk de Spurs en de Heat, ja daar ga ik voor. Wat viel jou op de afgelopen ronde? Het was jammer dat de Bulls na Game 1 geen vuist meer maken konden…

——

Yo Lenny B,

Het Songfestival is the shizzle. Ik ben al fan sinds Frizzle Sizzle. Tussen de lesbische Finnen en die knappe valszingende Italiaan, had onze rap zeker niet misstaan.

Wat de NBA betreft, verdien je een compliment. Jouw Conference Finals voorspelling klopte voor honderd procent. Ik heb genoten van de strijd tussen San Antonio en Golden State. Het gekkenhuis dat Oracle Arena heet, maakte het feest compleet. Ik had Steph Curry heel graag in de finals gezien, maar de winst van de Spurs was dik verdien(d).

Zag je die block van Roy Hibbert in Game Six? Het was symbolisch voor de winst van de Pacers op de Knicks. Jij zegt: de Spurs van coach Pop geven de Grizzlies klop? Ik denk het niet, het wordt Memphis tegen de Heat. Zeker is dat we mooie Conference Finals gaan zien. Met hopelijk minstens een Game of tien.

——

Er zijn weer veel Nederlanders actief in de MLB. Je vraagt je af wie? Onder andere Didi Gregorius, Pedro Strop, Jair Jurrjens en Roger Bernadina. En natuurlijk Andrelton Simmons die een homerun sloeg op Kenley Jansen, had je dat gezien(a)? Bijna alle spelers staan bekend om hun verdedigende kwaliteiten. Is dit iets waar we van op moeten kijken? Elke avond doet een Nederlander wel iets interessant. Vandaar douze points vanuit Estland…

——

Arizona Diamondbacks v Colorado RockiesOnze baseballende landgenoten gaan lekker. Een homerun van de één op de andere Hollander, kan het gekker? Wat een talent loopt er rond, de prestaties zijn top, vooral Simmons en Gregorius heersen als korte stop. Van Didi vond ik in het laatste Magazine een geweldige spread. Niet verder vertellen, die hangt nu boven mijn bed.

Na “The new Derek Jeter”, wordt het vandaag nóg beter. Pak je pen en schrijf op: Jurickson Profar, shortstop. De twintigjarige Profar staat bekend als Amerika’s grootste honkbaltalent. Met een beetje geluk maakt hij vanavond zijn MLB rentree. Oranje boven, hoezee!

——

Weet je wat voor Patriots fans afgelopen week stonk? De vierde operatie voor onze beste man Gronk. Hij is een grote vent, maar zijn blessures zijn inmiddels een gebed zonder (tight) end. Het duurt nog iets meer dan twee maanden eer het NFL seizoen gaat aanvangen, maar met zijn verrotte voorarm wordt het lastig om de ballen van Brady te… uh… vangen. En nu heeft hij ook last van zijn rug. Zien we Gronkowski komend seizoen op tijd terug?

——

chris-kluwe_squareMaak je je nu al zorgen Mister Brady? Twee maanden zijn vast genoeg voor Gronk’s recovery. Er was ook goed nieuws uit de NFL. Onze held Chris Kluwe heeft een nieuw team, jawel. De Vikings lieten hem vertrekken uit Minnesota. Hij wordt nu een Oakland Raider, in California. Chris neemt geen blad voor de mond zoals je weet, dus ze kunnen hun borst natmaken in de Golden State. Geef Chris een jaar, en homo’s mogen trouwen aldaar. 

——

Het was mij een waar genoegen om met jou op deze rap te zwoegen. Amsterdam represent. Peace out!

Lennart

Hij was fijn, deze rijm. Rotterdam in the house. Laterz.

Eva

4 Reacties
 1. Jan Willem Zeldenrust 10 jaar ago

  *klapklap*

 2. Jesse 10 jaar ago

  Wat intens kut. Schoenmakers blijf bij jullie leest.

  • Darch 10 jaar ago

   Da’s lekker, met je intens kut
   Altijd weer die MC Lenny B als de kop van jut
   Krijg dat tere zieltje nou maar weer ‘ns uit de put

   • Eva Gerritse 10 jaar ago

    Er was eens een schrijver in Amsterdam,
    Die rapte een stukje voor SportAm,
    Het was intens kut,
    Toen zat hij in de put,
    Oh als hij daar nu maar weer uit kwam.

    Allemaal: La la la la laaa la.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen