MLS: Negen van de tien play-off tickets zijn verdeeld

Door

2014 U.S. Open Cup - Final

Met nog één speeldag van het reguliere seizoen op de kalender, zijn reeds negen van de tien play-offtickets verdeeld. Ondanks het feit dat het gros van de teams zijn lot al kent, viel er nog genoeg spectaculairs op te tekenen tijdens de 33ste speelronde.

Eerste wedstrijd van tweeluik
De meest aantrekkelijke affiche dit weekend was ongetwijfeld de clash tussen LA Galaxy en Seattle Sounders. Beide teams maken onder elkaar uit in een dubbele ontmoeting wie dit jaar de de begeerde Supporters’ Shield wint. Voor aanvang van de wedstrijd in Carson stonden beide teams nek aan nek bovenaan de Western Conference waarbij de Sounders dankzij negentien overwinningen de eerste plaats bekleedden.

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van Landon Donovan in het StubHub Center, liep de Galaxy gevleid uit tot een 2-0 voorsprong. Vooral het doelpunt van Marcelo Sarvas was van ongekende schoonheid. Na een corner van Donovan en knap overzicht van Hudisic, nam de Braziliaanse middenvelder de bal heerlijk op de slof.

Seattle knokt zich terug
Door deze tegengoal leken de Sounders helemaal uitgeteld en nam de Galaxy een voorlopige optie op de Supporters’ Shield. Seattle maakte echter ten volle gebruik van de wankele Galaxy-verdediging.

Een volledig vrijstaande Dempsey scoorde makkelijk de aansluitingstreffer waarna een snelle counter en knap combinatiespel Seattle terug langszij brachten. Obafemi Martins ontdeed zich van drie opponenten met een perfecte doorsteekpass naar Lamar Neagle die de bal onder doelman Penedo schoot.

Daarbovenop werd Omar Gonzalez op het einde van de wedstrijd van het veld gestuurd waardoor een gehavend Los Angeles aan de terugwedstrijd zal beginnen. Dankzij de draw trekken de Sounders als morele winnaar terug naar Washington, in de wetenschap dat ze aan een punt genoeg hebben om voor de eerste maal de Supporters’ Shield binnen te rijven.

Rivaliteit in het noordwesten
In de strijd om het laatste play-off ticket lieten rivalen Vancouver en Portland de kans liggen om een grote stap te zetten richting het postseason. De Whitecaps toonden enkel op het einde van een troosteloze wedstrijd in Santa Clara de wil om het laken naar zich toe te trekken. Doelman Busch hield echter zijn netten schoon waardoor de Timbers nog altijd uitzicht houden op een tweede deelname aan de play-offs.

Het uitgeregende duel tegen Real Salt Lake bood de toeschouwers waar voor hun geld met aanvallend spel aan beide zijden. De hoofdrol was echter weggelegd voor Salt Lake-doelman Rimando. Met een katachtige redding weerhield hij na een uur Adi van zijn tiende seizoensdoelpunt. Bijgevolg begint Vancouver met een voorsprong van één punt op de Cascadian rivaal Portland aan de laatste speeldag. De Timbers spelen aanstaande woensdag eerst nog in de Champions League tegen CD Olimpia uit Honduras.

Doek valt voor Toronto
Voor Toronto FC, de meest besproken franchise bij aanvang van de nieuwe jaargang, is een einde gekomen aan een teleurstellend verlopen seizoen. Ondanks de komst van sterren zoals Jermaine Defoe en Michael Bradley, zal de Canadese club opnieuw afwezig zijn in de finale strijd om de MLS Cup. De bitsige derby tegen Montreal leverde een mager 1-1 gelijkspel op voor het vedettenensemble waardoor Toronto ook zijn laatste kans op het postseason heeft verspeeld.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen