MLS Weekend Round-up: Galaxy overtuigend langs Dallas

Columbus Crew v Los Angeles GalaxyLA Galaxy is er voor het eerst sinds april weer eens in geslaagd om twee wedstrijden op rij te winnen. In het pittige duel met nummer twee uit de Western Conference, FC Dallas, speelde Galaxy eindelijk weer eens vrij en onbevangen en dit resulteerde in een goede wedstrijd. Galaxy won met 2-0 en naderde FC Dallas zo tot op een punt.

Galaxy-coach Bruce Arena stak na de nederlaag vorige week tegen San Jose zijn woede niet onder stoelen of banken. Het begint erop te lijken dat Galaxy behoefte had om wakker geschud te worden en dat de rake woorden van Arena hun uitwerking niet gemist hebben. Galaxy liet bij vlagen erg goed veldspel zien en creëerde vele kansen in de wedstrijd tegen Dallas.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Galaxy de bovenliggende partij en werd Dallas onder druk gezet. De wedstrijd ontwikkelde een eenzijdig spelbeeld met een dominant Galaxy, dat door een hoog tempo te hanteren tot vele kansen wist te komen. De eerste grote kans was voor Rogers, die op Dallas-keeper Fernandez stuitte. In de eerste helft waren er daarnaast nog goede mogelijkheden voor Keane en Zardes. Ook claimde Galaxy een penalty na hands, maar de scheidsrechter negeerde deze claim.

In de tweede helft ging Galaxy verder waarmee het bezig was. De ploeg bleef dominant, goed zichtbaar aan het aantal schoten: 22 voor LA, 6 voor Dallas. In de eenenzestigste minuut leek Galaxy eindelijk haar overwicht uit te drukken in de score, maar de grootste kans van de wedstrijd was niet aan Zardes besteed. Vier minuten later kwam dan toch de goal die niet uit kon blijven. Na een goede individuele actie van Keane gaf hij de bal met links voor en kon Sarvas de bal binnenkoppen. Dallas probeerde vervolgens nog aan te vallen, maar kwam simpelweg tekort. Tien minuten voor tijd maakte Jimenez de tweede goal voor Galaxy en gooide zo de wedstrijd in het slot.

Volgend weekend staan in de Western Conference topduels op het programma, als koploper Real Salt Lake het opneemt tegen nummer twee FC Dallas, terwijl nummer drie LA Galaxy in Oregon speelt tegen Portland.

Montreal Impact 1 – 1 Chivas USA
Chivas USA bleek de laatste weken een taaie tegenstander en dit bewees de ploeg in Montreal opnieuw. Na twee zwaarbevochten gelijke spelen wist Chivas ook tegen Montreal ongeslagen te blijven. Chivas lijkt dus enigszins uit een dal te kruipen, de ploeg heeft immers al dertien duels niet gewonnen. In Montreal kwam de ploeg na een klein uur spelen zelfs op voorsprong door een goal van Avila. De koploper uit de Eastern Conference speelde een zwakke wedstrijd maar wist door een goal van Bernier tien minuten voor tijd in elk geval een punt uit het vuur te slepen.

Chicago Fire 1 – 2 Sporting Kansas City
Kansas greep het puntverlies van koploper Montreal aan om twee punten in te lopen. De nummer twee uit de Eastern Conference wist de uitwedstrijd tegen Chicago Fire relatief eenvoudig in winst om te zetten. Dit was vooral te danken aan de uitstekende start, die ertoe leidde dat Kansas al na acht minuten op een 0-2 voorsprong stond door goals van Feilhaber en Zusi. Enkele minuten voor rust deed Magee wat terug voor de thuisploeg, maar verder dan deze treffer kwam het zwakke Chicago niet.

Houston Dynamo 1 – 0 Philadelphia Union

Columbus Crew 1 – 0 Portland Timbers

Colorado Rapids 0 – 0 DC United