NBA Update: Lakers, Warriors, Iguodala, Wallace

Door

Dallas Mavericks v Portland Trail Blazers

Na het “verlies” van Dwight Howard zijn de Lakers begonnen aan een plan B. Een plan dat duidelijk insteekt om van aankomend seizoen een overbruggingsjaar te maken. In 2014 komen er een hoop sterren vrij in free agency. Spelers als LeBron James, Chris Bosh en Carmelo Anthony zullen dan eens gaan kijken waar het gras groener is. De Lakers staan in de keuze voor een overbruggingsjaar overigens niet alleen, meerdere teams hebben voor deze aanpak gekozen.

Tijdelijke oplossingen
De Lakers hebben tot nu toe een aantal acties ondernomen. Ze hebben Chris Kaman voor een jaar getekend voor ruim drie miljoen dollar. Kaman is een degelijke center die zijn defense op orde heeft, offensief zijn aandeel kan pakken en een goede passer is. Hij is een prima back-up voor Pau Gasol. Gasol, die door het vertrek van Howard weer op zijn vertrouwde center positie mag gaan spelen.

Daarnaast hebben de Lakers door de amnesty-regel Metta World Peace kunnen laten gaan. Dit gaat ze zo’n dertig miljoen schelen aan luxury-tax. Het is nog de vraag of er nog een nieuwe small forward wordt aangetrokken. Dit zou wellicht Lamar Odom kunnen zijn. Odom heeft aangegeven dat hij een terugkeer wel ziet zitten. Hij wil graag zijn loopbaan beëindigen als een Laker.

 

Andrew Bynum
Golden State Warriors hebben Marreesse Speights getekend. Speights moet het gat gaan vullen dat Carl Landry heeft achtergelaten. Carl Landry bereikte eerder deze week een overeenkomst met de Sacramento Kings. Speights zal vermoedelijk van de bank gaan komen en is op zowel de power forward als center positie inzetbaar. Speights komt over van de Cavaliers.

De Cavaliers die op hun beurt gesproken hebben met Andrew Bynum. De verwachting is dat de Cavs hem een eenjarig contract aanbieden, zodat ook zij volgend jaar veel capspace overhouden. Bynum kan bij Cleveland herenigd worden met coach Brown, onder wie hij bij de Lakers zijn beste seizoen draaide.

Het rondmaken van de overgang van Andre Iguodala van Denver naar Golden State heeft iets meer voeten in aarde. Het wordt zoals het er nu uitziet een een sign-and-trade deal tussen drie teams. Iguodala gaat naar Golden State en Randy Foye kan door de trade-exception van Utah naar Denver. De precieze details zullen later deze week naar buiten komen.

Rasheed Wallace is na Jason Kidd de volgende ex-Knickerbocker die het gaat proberen als coach in de NBA. Wallace zal als assistent-coach aan de slag gaan bij de Detroit Pistons.

Tot slot is er te melden dat de bank van de Nets aardig vol begint te raken. Naast een drie jarige overeenkomst met Bojan Bogdanovic hebben de Nets ook Shaun Livingston voor een jaar weten vast te leggen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen