Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs: een serie vol spektakel

Door

DuncanDJ

De Los Angeles Clippers en de San Antonio Spurs spelen vannacht de beslissende wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs. SportAmerika blikt terug op de eerste zes duels.

De Clippers zijn vanavond om 2:00 Nederlandse tijd de thuisspelende ploeg. In het eigen Staples Center gaan Doc Rivers en zijn mannen proberen net als vorig seizoen de tweede ronde van de play-offs te halen.

Game 1: Spurs – Clippers (92-107):
De serie begon op 19 april. De Clippers speelden in eigen huis en wonnen vrij gemakkelijk met 92-107. Blake Griffin en Chris Paul blonken uit. De power forward zorgde met drie geweldige dunks voor wat hoogtepunten en noteerde 26 punten, twaalf rebounds, zes assists, drie steals en drie blocks.
Point guard CP3 had 32 punten en zes assists en zorgde er daarnaast in z’n eentje voor dat de Spurs op het eind niet terug konden komen in het duel.

Aan de kant van San Antonio speelden Tim Duncan en Kawhi Leonard een goede wedstrijd. De power forward noteerde een double-double (elf punten en elf rebounds). De regerend MVP van de NBA Finals werd topscorer aan de kant van de Spurs met achttien punten, zes rebounds en vier steals.

Game 2: Spurs – Clippers (111-107) (OT):
De tweede wedstrijd tussen de beide ploegen ging erg gelijk op. Na 48 minuten was de stand 94-94 en een verlenging moest voor de beslissing zorgen. De Spurs zouden er uiteindelijk met een 111-107 overwinning vandoor gaan. Opnieuw waren Duncan en Leonard de twee belangrijkste spelers aan de kant van San Antonio. De forward had 28 punten, elf rebounds en vier assists. Leonard eindigde het duel met 23 punten en negen rebounds. Naast deze twee heren was ook Patty Mills van grote waarde. Hij was goed voor achttien punten.

Blake Griffin had een triple-double aan de kant van de Clippers, maar het was niet genoeg voor de overwinning. Griffin scoorde 29 punten, pakte twaalf rebounds en gaf elf assists. Center DeAndre Jordan had een double-double met twintig punten en vijftien rebounds. Zijn vrije worpen gingen daarentegen dramatisch. De Spurs maakten wederom gebruik van de ‘Hack-a-Shaq/Jordan-strategie’, waardoor hij in totaal zeventien vrije worpen moest nemen. De center raakte er slechtst zes.

Game 3: Clippers – Spurs (73-100):
Beide teams stonden op 24 april tegenover elkaar in San Antonio. De Clippers leden een kansloze nederlaag. In het AT&T Center werd het 73-100 voor de ploeg van coach Gregg Popovich. Los Angeles raakte maar 34,1 procent van de schoten en had daarnaast een driepuntspercentage van 26,1 procent. Ook maakte de ploeg van coach Rivers slechts elf punten in het derde kwart.

De regerend Finals MVP, Kawhi Leonard, speelde een uitstekende wedstrijd. In iets meer dan 28 minuten noteerde hij 32 punten, vier rebounds, drie steals en twee blocks. Hij raakte dertien van zijn achttien pogingen. Vanwege de goede prestatie van Leonard hoefden de andere spelers niet echt hun steentje bij te dragen. Alleen Boris Diaw (15) en Danny Green (11) scoorden meer dan tien punten. Duncan en Tony Parker hadden samen tien punten (4 & 6).

De cijfers aan de kant van de Clippers waren allesbehalve geweldig. Paul raakte slechts drie van zijn elf schoten en ook J.J. Redick (2/7), Jamal Crawford (1/11) en Austin Rivers (4/11) speelden geen beste wedstrijd. Griffin zou de meeste punten maken aan de kant van LA. Hij zorgde voor veertien punten.

Game 4: Clippers – Spurs (114-105):
Na de pijnlijke nederlaag in de derde wedstrijd herpakten de Clippers zich geweldig in het vierde duel. In San Antonio werd met 114-105 gewonnen.

Paul werd met 34 punten en zeven assists de grote uitblinker. Daarnaast speelde Griffin wederom erg sterk. Met twintig punten en negentien rebounds, een persoonlijk record voor hem in de play-offs, droeg ook hij zijn steentje bij. De opvallendste speler in de vierde wedstrijd was Austin Rivers. De zoon van coach Doc Rivers raakte zeven van zijn acht schoten en noteerde zestien punten.

Leonard, die bijna veertig minuten speelde, werd met 26 punten de topscorer aan de kant van de Spurs. Naast hem scoorde ook Duncan (22) meer dan twintig punten. Danny Green en Tiago Splitter speelden dramatisch. Beide spelers noteerden geen punten. Green ging 0-uit-6. De Braziliaanse center 0-uit-5.

Game 5: Spurs – Clippers (111-107):
Gezien de rest van de serie moesten de Spurs de vijfde wedstrijd winnen en dat gebeurde ook. Beide ploegen gingen gelijk op maar uiteindelijk zou San Antonio met 111-107 te sterk zijn. Bij een stand van 108-107 en met 4,3 seconden te gaan, leek DeAndre Jordan voor de beslissing te zorgen, maar zijn basket werd afgekeurd vanwege offensive basket interference, waardoor de Spurs er met de overwinning vandoor konden gaan.

Het wordt een beetje een eentonig verhaal, maar opnieuw waren het Duncan en Leonard die uitblonken. Duncan werd met 21 punten en elf rebounds de topscorer. Leonard raakte vijf van zijn zestien schoten en eindigde het duel met achttien punten en negen rebounds.

Griffin scoorde de meeste punten aan de kant van de Clippers, namelijk dertig. Jordan, op wie opnieuw een aantal keer opzettelijk een overtreding werd gemaakt, zorgde voor 21 punten en veertien rebounds. Van zijn in totaal zestien vrije worpen raakte hij er zeven. CP3 noteerde met negentien punten en elf assists een double-double. Daarnaast had hij geen enkele turnover.

Game 6: Clippers – Spurs (102-96):
De Clippers trokken donderdag weer aan het langste eind. Na een spannend duel werd het 102-96.

Griffin speelde meer dan veertig minuten en leidde zijn team met 21 punten naar de overwinning. Ook zorgde de power forward voor twaalf rebounds en zes assists. Op Matt Barnes na scoorden ook de andere basisspelers van de Clippers meer dan tien punten. Redick en Paul hadden allebei negentien punten. Jordan was goed voor vijftien punten. Naast zijn negentien punten gaf CP3 ook nog eens vijftien (!) assists.

Marco Belinelli zorgde in de zesde wedstrijd voor de meeste punten aan de kant van de Spurs. De Italiaan raakte zeven driepunters en eindigde het duel met 23 punten. Ook Boris Diaw speelde sterk. Hij raakte acht van zijn twaalf schoten en had zeventien punten.

Foto’s: Getty Images & Twitter

2 Reacties
  1. Tony Purrel 9 jaar ago

    Laatste NBA-wedstrijd van Tim Duncan, jongens? Ik bedenk het me opeens. Wekker zetten!

  2. Tom 9 jaar ago

    Wat waren Timmy en met name CP3 geweldig!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen