Hersenschudding voor Pacers-ster George

Door

Miami Heat v Indiana Pacers

Hommeles in Indiana. De grote ster van de Indiana Pacers, Paul George, blijkt in het tweede duel met de Miami Heat namelijk een hersenschudding te hebben opgelopen. Doordat de diagnose een dag na de wedstrijd kwam, loopt George het risico de derde ontmoeting tussen de Pacers en de Heat te missen.

De hersenschudding van George werd veroorzaakt door een duikeling om de bal in het vierde kwart van de wedstrijd. Dwyane Wade probeerde net als George de bal te bemachtigen, maar raakte met zijn knie het achterhoofd van zijn tegenstander. Het hoofd van George klapte vervolgens vol op de vloer, met alle gevolgen van dien.

Hoewel George even verdoofd bleef liggen, speelde hij de wedstrijd toch uit. Na afloop vertelde de 24-jarige speler van de Pacers dat hij na de klap even een black-out had, en de laatste minuten van de wedstrijd niet helemaal scherp zag.


In het kamp van Indiana is geprikkeld gereageerd op deze uitlatingen. Volgens de medische staf van de Pacers heeft George deze informatie tijdens de wedstrijd achtergehouden. Had men geweten dat George meer symptomen had dan alleen een beetje hoofdpijn, dan was hij ongetwijfeld op de bank gehouden.

Game 3 staat zaterdag op het programma en dan spelen de Pacers een uitwedstrijd in de American Airlines Arena. De tussenpauze van vier dagen spreekt in het voordeel van George, maar de komende dagen zal moeten blijken of  hij groen licht krijgt van de artsen. De NBA-protocollen schrijven voor dat een onafhankelijke arts de fysieke gesteldheid van een speler moet evalueren voor hij weer inzetbaar is.

De kwestie rond George heeft flink wat debatten aangezwengeld in sportminnend Amerika. Wie is immers de schuldige: het medische team van de Pacers, dat beter had moeten inschatten hoe hard de klap was geweest? Of George, die zich niet had moeten laten (af)leiden door de belangen in de finale van de Eastern Conference?

Waar de schuld ook ligt: de NBA heeft aangegeven dat het beleid rondom (mogelijke) hersenschuddingen aangescherpt dient te worden. Ongetwijfeld wordt de basketbalorganisatie aangemoedigd om de protocollen helder te houden nu een groot aantal American Football-spelers de NFL heeft aangeklaagd voor opgelopen hersenschade.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen