MLS: FC Dallas geeft Houston lesje in effectiviteit

Door

Seattle Sounders v FC Dallas
FC Dallas mag zich voor even koploper van de Major League Soccer noemen. De ploeg van Oscar Pareja gaf in de Battle for Texas Houston Dynamo een lesje in effectiviteit. Elders speelden Real Salt Lake en San Jose Earthquakes gelijk.

Nieuwe Luis Suarez
Kennen we David Texeira nog? De Uruguayaan werd bij FC Groningen ooit gepresenteerd als de nieuwe Luis Suarez, maar kon het nooit waarmaken. Hij zocht zijn heil bij FC Dallas, waar hij als jonge designated player werd getekend. Texeira mocht van trainer Pareja een keer in de basis starten en beloonde dat vertrouwen met zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Hakje
Dallas leidde op dat moment al door een doelpunt van Ryan Hollingshead, die de bal op het middenveld had opgepikt na een hakje van uitblinker Fabian Castillo. Hollingshead rukte nog een stuk op en schoot vanaf buiten de zestien hard binnen voor de openingstreffer.

Op dreef
Houston deed daarna via Giles Barnes nog wel wat terug. De Engelsman is dit seizoen op dreef in de MLS en scoorde zijn vijfde treffer van het jaar, waarmee hij op gelijke hoogte komt met de leiders van het doelpuntenklassement, Octavio Romero en Kei Kamara.

Over of naast
De thuisploeg had op dat moment het overwicht en kwam vaak genoeg in de buurt van het Dallas-doel, maar doelpunten bleven verder uit. In totaal schoot met dertien keer richting de goal van Dan Kennedy, maar slechts twee daarvan waren ook daadwerkelijk op doel. De rest ging over of naast.

Effectiever
Dallas bleek een stuk effectiever. Van de zes schoten waren er vijf tussen de palen en werden uiteindelijk vier doelpunten gescoord. Dan kun je wel stellen dat Houston een lesje in effectiviteit kreeg. Doelpuntenmakers in de tweede helft, in een kort tijdsbestek van drie minuten, waren Mauro Diaz en Fabian Castillo. Het doelpunt van Diaz was de mooiste van de avond. Oordeel zelf maar.

Geruchten
Castillo was de absolute uitblinker met twee assists en een doelpunt. Daardoor staat hij hoog genoteerd in de spelersklassementen. Vier doelpunten en vijf assists, dat zijn cijfers waar je mee thuis kunt komen. Er gaan dan ook geruchten rond dat diverse Europese clubs de 22-jarige Colombiaan goed in de gaten houden.

Koploper
Door de overwinning is Dallas voor in ieder geval één dag de koploper van de MLS. De ploeg heeft nu zeventien punten, één meer dan Vancouver Whitecaps. Er zijn echter nog genoeg teams die over de ploeg van Pareja kunnen klimmen.

Recap

Cadeautjes
Het duel tussen Real Salt Lake en San Jose Earthquakes kan de boeken in als de wedstrijd van de cadeautjes. In de eerste helft mocht good-old Chris Wondolowski de score openen vanuit buitenspelpositie. Na de rust maakte Victor Bernardez van de Quakes volledig onnodig een eigen doelpunt.

Conclusie: een terecht gelijkspel door twee cadeautjes, waar beide ploegen eigenlijk niet heel veel mee opschieten. Zij blijven met tien punten middenmoter.

Recap

Ook leuk om te lezen