Lillard, Westbrook, Davis schieten uit de startblokken

Door

anthony-davis-102616-getty-ftr-usjpg_1ekmy4b922s1p139l3nbhbib5j

Het lijkt nog maar gisteren toen we reikhalzend naar het nieuwe seizoen uitkeken. Fast forward enkele dagen en er staan alweer 41 wedstrijden in de boeken. Grote uitspraken kunnen we op basis van deze kleine sample size niet doen – de Mavericks blijven beslist niet winloos, de Warriors gaan hun groove nog vinden – maar drie spelers hebben zich met hun buitenaardse prestaties alvast bijzonder strijdlustig getoond.

Can you say MVP Race?

Toen Kevin Durant eerder deze zomer Russell Westbrook en zijn Thunder Buddies verruilde voor Stephen Curry en diens Golden State Warriors, heerste er even wat onduidelijkheid in OKC. Zou GM Sam Presti zijn explosieve point guard van de hand doen als reactie? Zonder Durant (en Ibaka) wordt het toch tijd voor een rebuild? Het antwoord was een contractverlenging voor Westbrook van $85 miljoen. Nu hij niet meer de bal zou moeten delen met KD35, zou de NBA wat te zien krijgen, was de belofte. Als we de eerste drie wedstrijden moeten geloven, blijft het in ieder geval niet bij coole commercials.

Russ liet in drie contests (3-0) cijfers optekenen van 38.7 PPG, 12.3 RPG en 11.7 APG. Tegen de Suns ging hij pas helemaal los: Westbrook dropte maar liefst 51 punten op het team uit Phoenix. Pas op, Oscar Robertson!

Nog een razendsnelle point guard die koppen doet draaien is Damian Lillard. ‘Zijn’ Trail Blazers (2-1) hebben doorheen drie wedstrijden kunnen terugvallen op een machine die 35.0 PPG, 8.0 RPG en 5.3 APG laat optekenen. Zijn vetste game (tot dusver) was misschien wel de seizoensopener tegen de Utah Jazz — hij nam de wedstrijd gewoon over in het vierde kwart. Al is er ook altijd nog zijn game-winner tegen de Denver Nuggets, natuurlijk.

Een derde speler die niet is blijven nazomeren? Dat moet  zijn van de New Orleans Pelicans. De Pels (0-3) moeten als team nog de veren gladstrijken, maar AD blijft in ieder geval niet afwachten. Zijn indrukwekkende cijfers: 37.7 PPG, 12.7 RPG, 2.7 APG, 3.0 SPG en 3.0 BPG. Davis is werkelijk overal in dit jonge seizoen. Met 95 punten in zijn eerste tweede contests, steekt de all-court forward zelfs niemand minder dan Air Michael Jordan voorbij. Die laatste was er ooit in geslaagd om 91 punten te scoren in de eerste twee wedstrijden van het reguliere seizoen, maar dat record ligt nu dus aan diggelen.

Ook leuk om te lezen