Celtics boekt achtste zege op rij

Door

De Boston Celtics lijken al vroeg in het seizoen op stoom te raken. In eigen huis versloegen de Bostonians de Denver Nuggets met 105-89. Het betekende voor de ploeg van Doc Rivers alweer de achtste overwinning op rij. Daarmee zijn de Celtics het een-na-beste team op dit moment in de NBA. Alleen de Dallas Mavericks presteren nog beter. Die wonnen de laatste tien wedstrijden.

Grote man bij de Celtics dinsdagavond was Ray Allen. De shooting guard scoorde 28 punten. Bij de Nuggets ontbrak de grote ster Carmelo Anthony vanwege knieproblemen. Celtics-coach Rivers had vooraf bewust de afwezigheid van Anthony niet gemeld. De laatste keer dat hij het wel vertelde was tegen de Oklahoma City Thunder, toen daar sterspeler Kevin Durant ontbrak. De Celtics verloren die wedstrijd en dat was Rivers niet goed bevallen.

,,De laatste keer ging het verkeerd, dus ik probeerde het deze keer op een andere manier,” erkende de coach. Captain Paul Pierce begreep de actie van zijn coach. ,,Hij wilde ons echt scherp houden en zodoende onze concentratie niet laten verslappen met zo’n bericht. Uiteindelijk blijkt het wel geholpen te hebben.”

Dankzij de nederlaag blijft Nuggets-coach George Karl steken op 999 overwinningen. Vrijdag krijgt hij in het duel tegen de Toronto Raptors opnieuw kans om eindelijk de magische grens van 1000 zeges te bereiken.

Ook leuk om te lezen