Knicks verslaan Suns na verlenging voor vijfde zege op rij

Detroit Pistons v New York KnicksCarmelo Anthony scoorde 29 punten en pakte zestien rebounds voor de New York Knicks in de 98-96 overwinning na verlenging op de Phoenix Suns. De vijfde zege op een rij voor de ploeg van coach Mike Woodson die in overtime de Suns van een field goal weerhielden. De Knicks staan nu op een gedeelde achtste plaats in de Eastern Conference.

De Suns maakten een achterstand van veertien punten op de Knicks goed door in het vierde kwart een voorsprong te nemen van vijf punten. Helaas voor de Suns gingen er veel schoten mis, vooral bij starters Gerald Green (2-uit-16) en Channing Frye (3-uit-12). Zo miste Green een potentiële game-winner in de slotfase. Gelukkig voor de Suns keert spelverdeler Eric Bledsoe over een kleine zes weken terug in de line-up.

Tip-Off
De San Antonio Spurs moeten shooting guard Danny Green vier weken missen vanwege een gebroken vinger in zijn linkerhand. Zonder Green wisten de Spurs de New Orleans Pelicans met 101-95 aan de kant te zetten. Tony Parker scoorde 27 punten en deelde zeven assists uit en Kawhi Leonard deed verdedigend uitstekend werk op Eric Gordon. Nadat Gordon negen punten in het eerste kwart scoorde, hield Leonard de guard van de Pelicans op slechts drie punten in de drie resterende kwarten.

Marco Belinelli met een verre driepunter:

833418760

Three Point Play

• De achtste overwinning voor de Toronto Raptors over de laatste negen wedstrijden. Kyle Lowry scoorde 23 punten en leidde de Drakes naar een 116-94 overwinning op de Milwaukee Bucks. Patrick Patterson noteerde achttien punten (7-uit-11) in slechts 25 minuten vanaf de bank.
  • 833407289

• Dwight Howard scoorde 32 punten, pakte elf rebounds en maakte zijn vrije worpen in de 104-92 overwinning op de Boston Celtics. De Big Man was 10-uit-18 vanaf de vrije worp lijn en maakte er zes in het vierde kwart waarin de Celtics met opzet Howard naar de streep stuurden. De negende nederlaag op een rij voor de Celtics is overigens de langste losing streak sinds 2007 (de ploeg verloor toen achttien wedstrijden achter elkaar).
  • De Washington Wizards houden ervan om uitwedstrijden te spelen. De Chicago Bulls werden met 102-88 verslagen voor de tiende zege on the road. De Wizards hebben slechts zeven thuisoverwinningen. John Wall en Nene waren beide goed voor negentien punten. Bulls’ center Joakim Noah had de quote van de dag: