James heeft nog een missie: wraak op Thibs

Door

Nadat de Miami Heat eerder deze week de Celtics uitschakelden, bekende LeBron James dat de Big Three in South Beach samenkwam om juist dat te bewerkstelligen: Boston verslaan. Maar daarmee is de missie van LBJ nog lange niet volbracht

In een interview met televisie-station TNT, dat pas vannacht voorafgaand aan Game 1 tussen de Bulls en Heat zal worden uitgezonden, zal James laten weten dat hij pas halverwege is. Zijn overwinning zal pas compleet zijn, aldus James tegenover TNT, als hij ook Bulls-coach Tom Thibodeau heeft verslagen.

Thibodeau, immers, ontpopte zich de voorbije jaren (als defensief mastermind van de Celtics), als de sportieve aartvijand van James. Het was Thibs die het het doen en laten van James tot in detail analyseerde, en vervolgens met een gameplan kwam om hem aan banden te leggen.

Thibodeau werd zaterdag door TNT’s Craig Sager gevraagd over de uitlatingen van LBJ, en dat ontlokte bij de Bulls-hoofdcoach een schaterlach.

,,LeBron is zo’n fantastische speler”, aldus Thibodeau, ,,dat het verschrikkelijk moeilijk is hem af te stoppen. Uitschakelen kun je hem niet. Wat je kunt proberen, is hem te laten werken voor z’n punten, en zorgen dat hij zo min mogelijk makkelijke baskets krijgt. En vervolgens probeer je z’n ploeggenoten droog te leggen. Grote spelers slagen er altijd in om, hoe goed je ze ook verdedigt, te scoren.”

Foto: espn.go.com

Ook leuk om te lezen