NBA Update: James nog onduidelijk, Diaw’s clausule

Door

USA v Russia - Pre-Olympics Friendly

Inmiddels is de preseason al een tijdje onderweg en vanavond staat er een mooie partij op het programma. Om 11 uur (Nederlandse tijd) zal LeBron James in Rio het opnemen tegen zijn oude team, Miami Heat. Voor de Cavaliers is dit de mogelijkheid om hun nieuwe sterrenensemble aan elkaar te laten wennen. Voor de Heat is het veel erger. Zij moeten deze preseason er voor zorgen dat er een nieuw team staat en het gemis van James niet al te groot wordt.

Wade wil het tegenover de pers niet over LeBron hebben, maar over het team. “We hebben nog veel te leren, er zijn veel teams die er nu beter voorstaan dan ons. Er zijn 13 nieuwe jongens gekomen en zijn pas 10 dagen op het veld te vinden. Iedereen weet dat we geduld moeten hebben en dat het niet zo zal gaan als vorig seizoen.” De Heat verloor al van de New Orleans Pelicans en Orlanda Magic.

Gisteren wisten de Orlando Magic voor de tweede keer te winnen in de preseason. Nadat eerst de Heat werden verslagen in overtime, was het nu de beurt aan de Pacers om slachtoffer te worden. Tobias Harris was de grote man aan de kant van Orlando. Met zestien punten, zes rebounds en vier assist was hij zeer aanwezig.

In Minnesota stond er een clash tussen twee jeugdige teams op het programma. De Philadelphia 76’ers verloren uiteindelijk van de vernieuwde Timberwolves. Mede door het hoge tempo, dat door beide teams werd gespeeld, was het af en toe erg rommelig in de organisatie. Toch wisten de Timberwolves, onder leiding van Williams, Rubio en Wiggins de winst binnen te slepen. Eindstand 110-116

LBJ blijft onduidelijk
Nu LeBron met de Cavaliers in Rio de Janeiro de preseason-game zal spelen, komt de vraag of King James er ook over twee jaar zal zijn als Team USA voor de Olympische Spelen in Rio zal zijn. Tegen over de pers heeft James in ieder geval laten weten dat hij nog niet heeft besloten of hij voor zijn 3e gouden medaille gaat.

Kyrie Irving is daarin tegen wel zeker van zijn besluit. “Spelen voor het nationale team heeft veel voor me gedaan. Het gaf me de mogelijkheid om beter te worden en het dragen van het shirt van USA is een geweldig gevoel. Ik hoop dat ik de kans krijg om hier in 2016 nog een keer te zijn,” aldus Irving. Overigens zal Irving tegen de Heat niet spelen. Hij heeft een blessure aan zijn enkel en heeft rust nodig om te herstellen.

Diaw’s clausule
Er zijn contracten en er zijn contracten, maar de clausule in het contract van Boris Diaw is bijzonder. De forward van de Spurs moet er voor zorgen dat hij 254 ponden (115 kg) of minder weegt. Wat staat daar tegenover als het hem lukt? Een geldbedrag van $500000! Om het goed te kunnen meten zijn er drie afspraken gemaakt.

De eerste is op 25 oktober, aan het begin van het seizoen. Daarmee kan hij al $150000 verdienen. Op de dinsdag na het NBA All-Star weekend is de volgende meting en kan hij weer $150000 verdienen. De laatste weging is op 1 April en daarmee valt $200000 te verdienen. Deze regeling is omdat Diaw zo fit mogelijk willen hebben voor de play-offs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen